2015-03-06 15:00:00
Opel Corsa sa predstavil
Opel Corsa sa predstavil v dobrom svetle
Zdroj: Jozef Vydra

Poznáme víťaza súťaže - Opel Corsa na víkend

Nová Corsa poputuje na východ Slovenska, odkiaľ prišla SMS s najbližším tipom.

V minulom mesiaci organizovala automobilka Opel svoju tradičnú akciu „Opel 24 hodín“. Po dvoch rokoch výrazného rastu počtu predaných áut prišiel zlom a tento rok sa za 24 hodín na Slovensku predalo menej áut značky.

Dôvodov môže byť viac, ale nie je našou úlohou ich analyzovať. Ale predsa, tento rok sa akcia spustila oveľa skôr a predať v polovici februára toľko áut je naozaj umenie. Možno sa už na Slovensko čiastočne nasýtil trh a bude treba chvíľu počkať, kým sa nájde viac záujemcov. Máme však aj inú „teóriu.“ Dôvodom totiž môže byť aj to, že tentoraz sme nedali na hlasovanie celý týždeň, ako v minulom roku, taká možnosť bola iba od štvrtka do soboty, keď sa nákupný maratón skončil. Menej sme to pripomínali, našlo sa aj menej súťažiacich, ale tiež záujemcov o kúpu? Toto však berte skôr s úsmevom, ako našu redakčnú „konšpiračnú“ teóriu.

Napriek tomu číslo, ktoré Opel dosiahol za 24 hodín, jej môžu závidieť mnohé značky. Od pravého poludnia 13. februára, teda od 12:00 až do soboty 14. februára do 12:00 h si prišlo do slovenských predajní kúpiť auto so znakom v blesku 617 zákazníkov. Ani v Českej republike tento rok nepadol minuloročný rekord (1204 ks), hoci to bolo tesnejšie ako na Slovensku a nový Opel si kúpilo 1150 majiteľov. Poradie troch najpredávanejších modelov bolo Meriva, Astra a Mokka.

Ktoré modely zaujali najviac

Medzi modelmi sa oproti minulému roku v poradí na prvých troch miestach na Slovensku nič nezmenilo, samozrejme okrem počtu predaných áut. Medzi zákazníkmi, ktorí sa do kampane Opel 24 zapojili, bol najväčší záujem už tradične o modely Astra, ktorých sa predalo 190 (v minulom roku 322). Na druhom mieste s počtom 104 kusov sa umiestnila napriek generačnej výmene veľmi populárna Corsa (207) a tretiu priečku obsadila všestranná Mokka s 98 kusmi, čím zaostala iba o jeden kus za rokom 2014. Štvrtá do partie bola stále viac atraktívna Meriva (94 ks), ktorá po opatrnom rozbehu získava stále viac zákazníkov

Víťaz je z východného Slovenska

Tentoraz nám prišlo od vás 66 SMS. Tri z nich predpokladali viac ako 1000 predaných áut, celkovo 9 z vás tipovalo vyšší počet, ako sa v skutočnosti predalo a to, že sa podarí prekonať rekord z minulého roka (921 kusov) si mysleli šiesti. Päťdesiat sedem vás tipovalo, že sa predá menej ako v minulom roku.

Tentoraz sme sa ale pýtali, koľko sa predá áut Opel Corsa. Ako sme už uviedli, bolo ich 104

Vaše tipy, ktoré ste posielali prostredníctvom SMS hlasovania boli v širokom rozsahu. Od veľmi pesimistického odhadu 21 áut až po veľmi silno optimistickú predpoveď 1158 predaných Oplov Corsa za 24 hodín (čomu by sa však predajcovia určite potešili...). Najbližší tip s počtom 107 kusov poslal Marek Žula z Dulovej Vsi v okres Prešov. Za dve poslané SMS tak získal nový Opel Corsa na celý víkend a plnú nádrž k tomu.

Keď sme mu zavolali radostnú správu, že bude mať k dispozícii auto na celý víkend s plnou nádržou, nechcel veriť, že sa mu podarilo vyhrať. Ale konštatoval, že sa veľmi teší a uvidí, či svoje doterajšie auto francúzskeho pôvodu s dvojšípom v znaku nevymení... Teraz už len záleží na tom, aký termín si dohodne, aby si mohol počas víkendu vyskúšať vlastnosti novej Corsy.

Výhercovi srdečne blahoželáme a prajeme mu šťastné kilometre za volantom.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo