2014-11-19 14:25:51
Škoda modelový rad
Škoda modelový rad
Zdroj: Škoda auto

Auto Trophy 2014: Škoda je najlepšou importovanou značkou v Nemecku

Škoda zvíťazila v ankete odborného časopisu Auto Zeitung, keď získala 17,7 % hlasov čitateľov.

Na prvý pohľad to nie je veľké číslo, no značky, ktoré sa umiestnili na druhom a treťom mieste, získali 6,9 a 6,7 % hlasov. A to už teda rozdiel je a poriadny.

V aktuálnom ročníku čitateľskej ankety Auto Trophy, organizovanej renomovaným odborným časopisom Auto Zeitung, získala Škoda titul najlepšej importovanej značky v Nemecku. Mladoboleslavská automobilka sa s výrazným náskokom presadila medzi 29 konkurentmi. Škoda je tak už niekoľko rokov nielen najúspešnejšou importovanou značkou v Nemecku, ale zároveň je aj značkou najobľúbenejšou.

V 27. ročníku ankety AUTO TROPHY hlasovali čitatelia časopisu Auto Zeitung, pričom prvýkrát bola anketa rozšírená o kategóriu World's Best Cars a organizátori ju vypísali ako medzinárodnú. V desiatich krajinách volili čitatelia niekoľkých odborných časopisov svojich favoritov, ktorých vyberali v celkovo 15 kategóriách. Samozrejme v kategórii Najlepšia importovaná značka hlasovali výhradne čitatelia v Nemecku.

Z nich sa 17,7 % hlasujúcich čitateľov časopisu Auto Zeitung sa rozhodlo pre značku Škoda. V minulých rokoch Škoda v ankete AUTO TROPHY zažiarila už štyrikrát ako najúspešnejší importér. Vozidlá značky Škoda získali najviac víťazstiev v kategórii importovaných vozidiel v rokoch 2007, 2008, 2011 a 2013.

Zdroj: Škoda auto

V minulých desiatich rokoch oslávili modely značky ŠKODA v ankete AUTO TROPHY rad úspechov. V roku 2013 vyhrali modely ŠKODA Citigo a Yeti túto prestížnu trofej vo svojich kategóriách už druhýkrát za sebou. V rovnakom roku zvolili čitatelia magazínu Auto Zeitung vozidlo ŠKODA Superb za víťaza medzi importovanými vozidlami vyššej triedy. V roku 2012 získala ŠKODA s modelmi Citigo, Rapid a Yeti tri víťazstvá vo svojich triedach. Aj v predchádzajúcich rokoch sa modely českej automobilky tradične umiestňovali na stupňoch víťazov.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo