2014-09-26 14:19:05
Seat Leon ST Kombi
Seat Leon ST Kombi s motorom 1,4 TGI na zemný plyn (CNG)
Zdroj: Seat

SEAT má CNG a ekonomické zvýhodnenie pre vašu peňaženku

Na slovenskom trhu SEAT oficiálne uviedol do predaja Leon ST Kombi s pohonom na zemný plyn (CNG).

Tým je nielen ohľaduplný k vašim financiám, ale aj zároveň ekologický k životnému prostrediu. Pohon na zemný plyn CNG je stále viac populárnejší, má množstvo výhod a spomedzi rôznych alternatívnych foriem pohonu patrí aj medzi najdostupnejšie. To si uvedomuje aj značka SEAT a preto prichádza na slovenský trh s novinkou – modelom Leon ST Kombi 1,4 TGI.

Vozidlo sa ponúka v dvoch stupňoch výbavy (Reference alebo Style) a pri výkone 81kW (110k) spotrebuje iba 3,5 kg zemného plynu na 100 km. Pri aktuálnej cene pohonných látok je to ekonomicky výhodnejšia alternatíva nielen k benzínovým, ale aj k naftovým motorom.

Pohon na stlačený zemný plyn CNG má oveľa viac výhod dokonca aj v porovnaní s alternatívnym pohonom na LPG. Okrem toho, že sa pohon CNG dodáva sériovo priamo z výroby bez nutnosti dodatočného zásahu do vozidla, je CNG šetrnejšie k životnému prostrediu, auto má má nižšiu spotrebu, nižšie prevádzkové náklady ale tiež napríklad môže parkovať v podzemnej garáži. Celkový dojazd tohto auta vybaveného pohonom CNG je až 1300 km, čo patrí k ďalším plusom.

Zdroj: Seat
Zdroj: Seat

Zaujímavá je aj cena takto vybaveného modelu. Uvádzacia cena modelu SEAT Leon ST Kombi s pohonom na zemný plyn vo verzii Reference je 16 890 eur s DPH.

Mimoriadne cenové zvýhodnenie pre naftové motory ECO_TDI  

Dôraz na ekológiu a ekonomiku sa kládol aj pri príprave novej akciovej ponuky ECO_TDI pre SEAT Leon. Zvýhodnené sú všetky naftové motory až do 2 960 eur a spotreba TDI motorov je už od 3,3 l/100 km. Pre zákazníkov je napríklad pripravený päťdverový SEAT Leon s motorom 1,6 TDI už od 14 110 eur s DPH.

Zákazníkov, ktorí potrebujú väčší prepravný priestor, osloví Leon ST Kombi 1,6 TDI, ktorého cena je vyššia iba o 700 eur. Batožinový priestor je 587 litrov a patrí medzi najväčšie v triede. Popri atraktívnej cene SEAT ponúka zákazníkom širokú sériovú výbavu už od základnej verzie ktorá zahŕňa napr. klimatizáciu, rádio SEAT Media system Touch s dotykovou obrazovkou a USB vstupom, centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním, elektricky ovládané okná a zrkadlá s vyhrievaním, širokú paletu bezpečnostných prvkov, ale napríklad aj multifunkčný volant.

Jozef Vydra
ZDROJ: Seat

Komentáre k článku


Stream naživo