2014-09-17 16:59:48
Honda Jazz - prototyp
Honda Jazz - prototyp pre rok 2015
Zdroj: Honda

Nová Honda Jazz sa odhalí v Paríži, bude to tretia generácia pre Európu

Spoločnosť Honda dnes zverejnila prvé fotografie prototypu modelu Jazz.

Verejnosti sa prvý raz predstaví na parížskom autosalóne Mondial de l‘Automobile 2014. Honda tento obľúbený a populárny model výrazne zmenila. Úplne nová štýlová a moderná karoséria prototypu naznačuje významné zmeny, ktoré urobila v tomto najnovšom modeli. Zmenu podstúpili nielen vonkajšie rozmery. Dĺžka sa zväčšila o 15 mm a rázvor o 30 mm. Pomohlo to pri vytvorení priestrannejšej kabíny.

Tretia generácia európskeho modelu Jazz bude ako súčasť segmentu malých vozidiel spoločnosti Honda založená na globálnej kompaktnej platforme spoločnosti. Dizajn súčasného modelu, ako aj modelu Civic a nedávno ohláseného modelu HR-V s centrálne umiestnenou palivovou nádržou, ostane zachovaný. Toto priestorovo úsporné usporiadanie poskytne zákazníkom výhody v podobe univerzálnosti, praktickosti interiéru a riešení odkladacích priestorov. Aj súčasťou tohto najnovšieho modelu budú vysoko univerzálne sedadlá Honda Magic Seats®.

Zdroj: Honda

Nový model Jazz bude ponúkať prostredníctvom nového systému odpruženia kultivovanejšiu a pohodlnejšiu jazdu pre vodiča aj spolujazdcov. Vďaka novému motoru s technológiou Earth Dreams ponúkne nový európsky model Jazz, ktorého predaj sa začne v lete 2015, nižšiu spotrebu paliva a vyšší výkon. S novým benzínovým motorom i-VTEC s objemom 1,3 litra bude spolupracovať šesťrýchlostná manuálna prevodovka, ktorá ktorá nahrádza predošlú, alebo bude na výber aj prevodovka CVT.

Ďalšie informácie o novom modeli vozidla Honda Jazz pre európsky trh zverejnia zástupcovia spoločnosti Honda na tlačovej konferencii na parížskom autosalóne Mondial de l’Automobile 2014, v utorok 2. októbra o 16:45 stredoeurópskeho času v hale 3.

.

Jozef Vydra
ZDROJ: Honda

Komentáre k článku


Stream naživo