2014-08-28 16:10:30
Nová Škoda Fabia už
Nová Škoda Fabia už schádza z výrobných liniek
Zdroj: SKoda

Škoda práve spustila výrobu novej Fabie!

A je to tu, po naťahovaní verejnosti so vzhľadom, Škoda dupla do pedálov a rovno rozbehla výrobu. Z linky zišla prvá Fabia tretej generácie.

„Začiatok výroby novej generácie modelu Fabia je ďalším míľnikom našej modelovej a produktovej ofenzívy,“ hovorí člen predstavenstva spoločnosti Škoda Auto zodpovedný za oblasť výroby Michael Oeljeklaus. „Je to vždy veľký okamih, keď z linky zíde prvý exemplár novo vyvinutého modelu. To platí obzvlášť pre novú Fabiu, pretože toto skvelé vozidlo je dôležitým pilierom Rastovej stratégie značky Škoda. Po starostlivej a intenzívnej príprave náš tím z výskumu a vývoja vytvoril automobil, ktorý vo svojom segmente nastaví nové meradlá,“ dodáva Oeljeklaus.

Pre začiatok výroby novej generácie modelu ŠKODA Fabia prešiel mladoboleslavský závod rozsiahlymi úpravami a modernizáciou. Práce boli dokončené po celozávodnej dovolenke, ktorá skončila v polovici augusta. Podieľali sa na nich stovky expertov zo 40 firiem špecializovaných na výrobnú techniku ​​a technológie.

Nový model ŠKODA Fabia bude možné vonku aj vnútri všestranne individualizovať podľa priania zákazníkov tak ako nikdy predtým.

Navyše Fabia získala techniku zo svojich väčších bratov. Z vozidiel vyšších tried má nové bezpečnostné, komfortné a infotainmentové systémy. Prvýkrát je vo vozidle značky ŠKODA možné automobil jednoduchým spôsobom prepojiť so smartfónom pomocou rozhrania MirrorLink™. Nové sú tiež motory, Fabia schudla a prvý krát podliezla jednu tonu. Viac o nej zistíte tu.

JH
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo