2014-07-24 17:30:54
Kia Sorento 2015 sa
Kia Sorento 2015 sa predstaví v septembri na autosalóne v Los Angeles
Zdroj: Kia Motors Corporation

Nová Kia Sorento zverejnila svoju podobu na oficiálnych ilustráciách

Populárny kórejský crossover sa predstaví v septembri na autosalóne v Kórei, prvé skice sú k dispozícii už dnes.

Podľa hojného výskytu množstva testovacích prototypov je vývoj novej generácie Sorenta prakticky dokončený. Potvrdzuje to napokon aj fakt, že sa má sériová verzia ukázať už v septembri na kórejskom autosalóne. Napriek tomu ale automobilka vypustila v týchto dňoch do sveta prvé dve ilustrácie, ktoré sa snažia prilákať na hlavné dizajnové črty nového Sorenta.

V tomto momente teda môžeme potvrdiť, že bude mať typický „tigrí nos“, z jednotlivých diód poskladané svetlá pre  denné svietenie a celkovo dravší dizajn, ktorý doplní nevyhnutné oplastovanie hlavne spodnej časti karosérie.

Zdroj: Kia Motors Corporation

Nové Sorento bude postavené na platforme modelu Sedona (u nás známy ako Carnival) ktorá bude po úprave schopná roztáčať všetky štyri kolesá. Vzhľadom na vyššiu stavbu upravila automobilka tiež naladenie podvozka pre lepšiu ovládateľnosť a komfort.

Ponuku pohonných jednotiek bude na mimoeurópskych trhoch tvoriť trojica motorov. Zo zážihových to bude preplňovaný štvorvalec s objemom dva litre a vidlicový šesťvalec s objemom 3,3 litra. Ani jedného sa však Európa nedočká. V našich končinách sa môžeme tešiť iba na štvorvalcový diesel s objemom 2,2 litra.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo