2014-05-07 08:58:04
Smarty, kam sa pozriete...
Smarty, kam sa pozriete... tak to býva na zrazoch smartclubu
Zdroj: smasrtcars.sk

TIP NA VÍKEND: Kam zamieriť počas voľných dní? Do „smartova“!

Priaznivci značky malých, agilných miniautíčok budú mať počas nasledujúcich dní svoje stretnutie

Napriek tomu, že sa na Slovensku nepredávajú smarty ako na bežiacom páse, je nemálo ľudí, ktorí objavili jeho výhody už dávno. Zaberú málo miesta, majú malú spotrebu a pritom sú neuveriteľne dynamické v mestskej premávke (ale aj na diaľniciach...).

Smart ako životný štýl, smart ako prostriedok dopravy, smart ako komunikačný nástroj. Tak by sa v skratke dal charakterizovať život smartclubu Slovensko, ktorého členovia organizujú už niekoľko rokov zrazy majiteľov a priaznivcov týchto áut. Bývajú pravidelne dvakrát ročne. Ten najbližší s názvom smartcars Mecheche 2014 bude už od tohto piatka 9. mája do nedele.

Programy podujatia, ktoré sa vykryštalizovalo do súčasnej podoby sa pritom začínali veľmi skromne, ako samostatná akcia pre členov smartclubu na Slovensku. Pôvodne ju chceli organizovať členovia klubu z Českej republiky, no zapálení priaznivci značky u nás sa nedali odradiť a dnes na zrazy chodia aj majitelia smartov hlavne z Moravy.

Zdroj: smasrtcars.sk
Zdroj: smasrtcars.sk

Program najbližšieho zrazu sa začína v piatok popoludní registráciou posádok a ubytovaním. Prvou spoločnou aktivitou je návšteva vinárstva v Modre. Nie, policajti nemusia mať obavy, účastníci sa nebudú presúvať po vlastnej osi! Po prehliadke sa mikrobusom presunú späť do hotela v Modre - Harmónii, kde je na programe večera a voľný program spojený so sledovaním hokejového zápasu Slovensko-Česko.

V sobotu predpoludním pokračuje program návštevou výrobne modranskej keramiky. Potom kolóna smartov zaparkuje na modranskom námestí pod sochu Ľudovíta Štúra. Tam okrem skupinového fotenia pre potreby klubu môžete približne medzi 13:00 a 14:00 obdivovať asi najväčšie zoskupenie smartov rôznych modelov a typov na Slovensku. o 14:00 štartujú orientačné preteky náučného a zábavného charakteru. Posádky sa musia vysporiadať s rôznymi úlohami. Najúspešnejšie posádky získajú vecné ceny na tradičnej sobotnej večernej opekačke.

Zdroj: smasrtcars.sk
Zdroj: smasrtcars.sk

Nedeľa je posledným dňom kde sa smartíky rozdelia do dvoch skupín. Prvá pôjde na prehliadku hradu Červený kameň, druhá oddychovať do aquaparku Senec. Ak ste majiteľmi smartu a nie ste členom klubu, alebo ste sa nestihli registrovať, aspoň máte šancu vyskúšať to nabudúce. Tentoraz sa príďte aspoň pozrieť a veríme, že sa vám zapáči... Organizátori totiž už teraz začínajú pripravovať jesenný zraz, ako ho oni nazývajú: jesennú frndžalicu...

Pozvanie platí aj pre všetkých, ktorým sa smarty páčia, chceli by ich vlastniť, alebo si ich chcú len pozrieť aj naživo, nielen v predajni, či na autosalóne.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo