2014-04-17 17:01:00
Duster má už na
Duster má už na konte vyrobených 1 000 000 kusov
Zdroj: Dacia

Celosvetový úspech – Duster dosiahol už milión vyrobených kusov

Miliónty Duster vyrobili vo výrobnom závode Renault v meste Curitiba, Brazília.

Je určený pre zákazníka v rovnakej krajine. Nie je na tom nič zvláštne vo svetle faktu, že Duster je v súčasnej dobe na trhu vo viac než 100 krajinách sveta a vyrábajú ho v piatich výrobných závodoch po celom svete.

Nie je iba jednou z hnacích síl medzinárodného rastu skupiny  Renault, ale je najpredávanejším  modelom Skupiny Renault na svete.

Skutočný hit

Fakt, že v priebehu štyroch rokov od uvedenia na trh sa vyrobilo už viac ako milión vozidiel Duster, ktoré boli predané po celom svete, je veľavravná ilustrácia úspechu tohto modelu. V súčasnosti je v ponuke na viac ako 100 trhoch pod značkami Renault a Dacia.

Duster pod značkou Renault upevnil pozíciu skupiny na medzinárodných trhoch. Automobil, ktorý je navrhnutý tak, aby vyhovoval všetkým potrebám svojich zákazníkov, je vo svete k dispozícii v rôznych verziách, ktoré boli špeciálne vytvorené pre rôzne potreby klientov. Napríklad verzia špeciálne pre studené klimatické podmienky predávaná v Rusku, alebo verzia „flex“ v Brazílii, ale aj špeciálna verzia s volantom na pravej strane pre indický trh.

Pod značkou Dacia dosahuje Duster rovnako významný úspech v európskych krajinách, kde zákazníci ocenili jeho skvelé jazdné vlastnosti, dizajn a cenu. Zaujímavosťou je, že práve v domovskej krajine materskej značky Renault, vo Francúzsku, sa predáva (a veľmi dobre!) ako Dacia.

Päť najvýznamnejších trhov:

Trh

Značka

Celkový predaj od uvedenia

Rusko

Renault

151 633

Francúzsko

Dacia

145 612

Brazília

Renault

117 303

India

Renault

85 974

Nemecko

Dacia

70 159

Päť výrobných závodov:

V súčasnosti sa Duster vyrába v piatich závodoch: Pitesti (Rumunsko), Curitiba (Brazília), Envigado (Kolumbia), Moskva  (Rusko) a Chennai (India).

Predaj modelu Duster by mal rásť aj v roku 2014 a mal by tiež dosiahnuť 376 000 vyrobených kusov za rok.

Poznámka redakcie: Do všetkých vyrobených vozidiel sa pritom nepočíta Nissan Terrano, ktorého najnovšia verzia je vlastne v rámci aliancie Nissan - Renault len "prekabatený" Duster...

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo