2022-06-27 10:30:00
Grand Tour na Slovensku
Grand Tour na Slovensku.
Zdroj: Instagram @father_in_move

The Grand Tour nakrúcali aj na Slovensku. V Žiline i v Piešťanoch

Populárna automobilová šou Grand Tour zavítala na Slovensko.

Trio slávnych britských moderátorov v zložení Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May sa po tripe cez celé Poľsko presunuli aj na Slovensku. Strávili tu tento víkend. Nebola to dovolenka, nakrúcali tu ďalší špeciál. Informácie o ich prítomnosti sa rýchlo rozliezli po sociálnych sieťach a potvrdili ich aj samotní aktéri na svojich profiloch.

The Grand Tour patrí k programom exkluzívne vyrábaných pre Amazon, trojica moderátorov sa na streamovaciu platformu presunula po dlhoročnom účinkovaní v magazíne Top Gear. Moderátori aktuálne nakrúcajú štvrtú sériu, v ktorej sa venujú už len výhradne cestovateľským špeciálom, obľúbené štúdiové vysielanie trojica minulú sezónu ukončila pre nedostatok času. Každý z dnes už legendárnej trojice má vlastné vedľajšie projekty, ktorým sa obvykle darí. Najznámejším je aktuálne Clarksons Farm, v ktorej si Jeremy Clarkson vyhrnul rukávy a po odchode svojho verného správcu začal spravovať svoju gigantickú farmu sám. Aktuálne nakrúca už druhú sériu podareného poľnohospodárskeho programu.

Štvrtá séria Grand Tour utrpela výrazné spomalenie nakrúcania vďaka pandémii koronavírusu, no zdá sa, že dnes sú všetci traja opäť vo forme (ako sa na ich vek a záľubu v alkohole i odpor k fyzickej aktivite dá) a nakrúcajú spolu s celým tímom ďalší špeciál, ktorý by sa mal dostať na streamovaciu platformu niekedy začiatkom budúceho roka.

Celé dobrodružstvo sa začalo v Poľskom prístavnom meste Gdansk, odkiaľ trio na svojich špecifických automobiloch pokračovalo krížom cez nášho severného suseda až do Žiliny, kde ich videli a zdokumentovali v centre mesta na terase kaviarne pri Novej synagóge. Prvý o ich prítomnosti v Žiline informoval web svetapple.sk Tam Jamesa Maya zastupovala figurína posadena na stoličku pri dvojich Hammond a Clarkson. Dôvodom na jeho absenciu je pravdepodobne porucha na vozidle, o ktorej ako jeden z prvých písal web Grandtournation.com.

Následne sa celý štáb a moderátori presunuli do Piešťan, kde sa pripojil aj James May. Pred hotelom Thermia Palace ho odchytil napríklad @father_in_move, ktorému vďačíme za fotky.

James May do Piešťan pricestoval na hot rode postavenom na základoch Fordu Popular z roku 1959, ktorý mu mal slúžiť ako náhrada za jeho auto do špeciálu zvané Crosley Convertible. Richard Hammond cestoval na Chevrolete SSR a Jeremy Clarkson na Mitsuoka Le-Seyde.

Práve Jeremy Clarkson okrem videí s huslistom na terase hotela Thermia Palace zdieľal aj zábery zo svojej jazdy po piešťanskom letisku, na ktorom okoštoval ikonickú Škodu 1100 OHC Coupé.

Keďže plán cesty Grand Tour nepoznáme, nedá sa dopredu určiť, kam sa trojica a štáb vyberú ďalej. V pondelok poobede to však vyzerá, že trio je ešte stále v Bratislave, respektíve tam prespali a doobeda sa vybrali na obed do reštaurácie na Hviezdoslavovom námestí. Veď sa pozrite sami:

O svojich cestách nedávajú dopredu vedieť, keby áno, veľa by toho nespravili, ich popularita je naďalej výrazná, veď iba Clarksona na Instagrame sleduje 4,9 milióna fanúšikov.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Instagram

Komentáre k článku


Stream naživo