2022-01-17 15:45:00
Ford Mondeo z Číny
Ford Mondeo z Číny

Nový Ford Mondeo už testujú v uliciach

Súčasná generácia modelu Ford Mondeo zažíva posledné mesiace vo výrobe.

Ford v USA pred istým časom vyhlásil, že končí so sedanmi a sústrediť sa bude na cross vozidlá a SUV modely. Tam má vyššie marže a tam má tiež možnosť ľahšie integrovať veľké batérie v podvozkoch.

No nie je všetkým dňom koniec a to ani v USA a ani v Európe. O nástupcovi modelu Fusion/Mondeo sa hovorí už dlhšie, teraz už nové auto jazdí po cestách v domovskej krajine modrého oválu. Fotografie zverejnil server motor1.com

Pravdou ale je, že toto auto má v rodnom liste zapísanú skôr Čínu, než USA. Vyzerá takmer rovnako ako Mondeo z Číny, ktoré ste na Podkapotou.sk videli pred pár mesiacmi a ktoré je na titulnej fotografii.

Tento nový automobil tak ide v šľapajách vozidla z ďalekej Číny a zo sedanu/liftbacku/kombi robí crossover. Zatiaľ nevieme, či sa k nám do EÚ dostane aj liftback crossover verzia, alebo sem k nám zavíta v populárnejšej podobe oplastovaného kombi. Dozvieme sa čoskoro, pretože dni súčasného Mondea sa krátia a posledné autá zídu z výrobnej linky už v marci.

Náhradník poskytne vyššiu svetlú výšku, vyšší posed, no tiež ladné tvary karosérie sedan/liftback. Niečo ako S60 Cross Country od Volva. K tomu si ešte môže pribaliť väčší (európsky) kufor v podobe kombi. Jendoducho praktická stránka dostane veľa nových bodov, spolu s priestorom pre spomínanú elektrifikáciu a hybridizáciu v podvozku vozidla. Či okrem praktickej stránky získa Mondeo body aj v dizajne, no o tom radšej taktne pomlčím a rozhodnutie nechám na vás.

V EÚ môžeme očakávať Mondeo s hybridným, plug-in hybridným a časom hádam aj elektrickým pohonom. V takom prípade bude robiť umierneného sparinga novému elektromobilu zvanému Mustang Mach-e. Fotky z testovania nájdete v galérii.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Motor1

Komentáre k článku


Stream naživo