2021-09-21 11:30:00
BMW Vatra
BMW Vatra
Zdroj: ytb grab

Svet je naruby: toto nie je Tesla. Jej vodič zachránil život vodičovi spaľováku

Aj vy máte niekedy pocit, že svet sa zbláznil? Po videu v článku tento pocit zažijete znova.

Tesla, požiar, nič nové. Tesla, požiar, zasa. Elektromobil, požiar, nič nové. To sú kľúčové slová, ktoré dnes robia správy o elektromobiloch, no nie? V nasledujúcom videu sa situácia otočí. A má v tom prsty opäť Tesla. Namiesto toho, aby sama zhorela, z jej kamier si môžete "vychutnať" celý progres požiaru prvej generácie vozidla BMW X1. Spaľovací motor, pravdepodobne s benzínovou príchuťou na križovatke zadymyl a v krátkosti začal horieť. Keby si to nevšimol vodič a spolujazdkyňa v automobile značky Tesla, BMW by motoristovi zhorelo doslova pod zadkom. 

Svet je naozaj na ruby. Namiesto toho, aby elektromobily horeli, ich majitelia zachraňujú životy vodičom spaľovákov. To tu nikto nič negarantuje? Aspoň na tie elektromobily sa človek mohol spoľahnúť. Skôr či skôr neskôr zhoria. A teraz čo?

Ale nebojte sa, náďej odporcu elektromobility umiera posledná a stále je tu šanca, že keď sa elektromobil Tesla z videa dožije úctyhodného veku BMW X1 z videa, tiež zhynie v plameňoch. Veď to BMW už bolo staré. Prvá generácia X1 sa vyrábala medzi rokmi 2009 až 2015, takže tá X1 môže mať aj 12 rokov. Dávno po dátume spotreby, nie je tak? (autor tohto textu má doma dvojicu vozidiel s priemerným vekom 13,5 roka)

Stručne a skrátka: zhorieť zvyknú aj spaľovacie autá. To sa skrátka stane, že sa niekde v komplikovanom systéme dopravy paliva, zapaľovania zmesy a jej následného plutia do výfuku nájde chybička a tá chybička časom prerastie do veľkého ohnivého problému. Stáva sa to aj elektromobilom. Niežeby niečo spaľovali, komplikovanosti majú v sebe dosť aj ony. Akurát ich smolou je, že si to všímame viac. Napríklad ako v prípade modelu Chevrolet Bolt. Zo 120-tisíc áut ich zhorelo 18, no už skoro dva roky sa auto prepiera v médiách a regulátor prikázal vymeniť všetkým autám batérie za miliardy eur. Neobhajujem Bolt a ani koncern GM, je to to posledné čo človek chce - aby mu zhorelo auto na ceste, či v garáži. Požiar automobilu má rýchly spád, kým si v kabíne všimnete, že sa niečo deje, kým na to zareagujete, kým vyberiete detí zo sedačiek, psíčka z prepravky, nanuk z tašky, kus nejakej špekáčky, plamene už šľahajú do diaľky. Naozaj do diaľky, nielen do výšky, vidieť to aj na videu. Po vznietení pneumatiky a jej obsahu vznikajú poriadne ohnivé gejzíry. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo