2021-09-23 17:00:00
Mercedes EQG koncept
Mercedes EQG koncept
Zdroj: Mercedes

FOTO: Mercedes EQG – koncept elektrickej Triedy G? Konečne auto pre Arnolda

Mercedes Triedy G je tu už skutočne dlho. Pár rokov je tu v novej generácii. Pri nej to nekončí.

 

Lebo Trieda G vstupuje do elektrickej budúcnosti. Zatiaľ ako koncept, ale môžete si byť istí, že čoskoro ako skutočný model. A čo vraví Arnold Schwarzenegger? „No a?“

Arnie totiž elektrifikáciu Triedy G žiadal už dávno. A keď sa mu zo Stuttgartu nedostalo pochopenia, nechal si elektrickú Triedu G postaviť u rakúskeho špecialistu na prestavby menom Kreisel. Jeho elektrická Trieda G bola unikátna prinajmenšom rovnako ako jeho vodíkový Hummer H1. A potrebu elektrifikácie hranatého offroadu nakoniec uznali aj v Mercedese. Výsledkom je koncept EQG, ktorý sa čoskoro stane reálnym autom.

A treba povedať, že to môže byť skutočne zaujímavý elektromobil. Síce bude mať vysokú spotrebu, no namiesto spalín mu z výfuku pôjde nič. A to poteší ako polárneho medveďa, tak lobistov v Bruseli a možno aj niektorého z ekologicky zmýšľajúcich majiteľov Triedy G – možno aj oboch...

EQG sa dostane na trh až v momente, keď si ho fabrika poriadne preskúša v teréne. Dozaista pôjde o tvrdé skúšky, no žeby elektrická EQG neprešla, o tom možno pochybovať. Základ je dobrý a elektromotory jazde v teréne nijako nebránia. Iba výpravy do tundry asi budú trošku komplikované, no s elektrocentrálou v kufri by sa dalo aj to.

Koncept jazdí na 22-palcových diskoch a je v interiéri odetý do bielej, takže skôr než do terénu sa auto plánuje pozrieť na červené koberce, no to sa od bežnej benzínovej Triedy G v najvyššej špecifikácii s motorom V8 nijako nelíši. Nové EQG ale má byť silnejšie a rýchlejšie ako G 63 4Matic.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Daimler

Komentáre k článku


Stream naživo