2021-06-10 13:39:00
Zakliesnený kamión so slovenským
Zakliesnený kamión so slovenským vodičom v oblasti Piemont v horách neďaleko Cabello Ligure
Zdroj: giornale7.it, google via street view

Slovenský kamionista odrezal taliansku obec od sveta. Urobil túto chybu

Slovenský kamionista sa stal predmetom všeobecného záujmu talianskych médií. 

Dôvod bol jednoduchý: zablúdil a následne doslova odrezal malú obec od sveta. Lebo potom, čo zablúdil, pokúsil sa otočiť. A skončilo to tak ako vidíte na fotografii. Prapôvodná príčina jeho problémov bola prozaická: navigácia. Tá ho poslala nielen do zlého cieľa, ale aj po zlej ceste, na ktorej bola navyše obmedzená maximálna hmotnosť súpravy na 10 ton. Túto požiadavku so 40-tonovým kamiónom pochopiteľne nespĺňal. Keď prešiel cez úzky most ponad riečku Borbera, v zákrute sa mu súprava vzpriečila a nemohol sa pohnúť ďalej. Cesta, na ktorej uviazol bola vlastne jedinou prístupovou do maličkej obce Celio, ktorú takto slovenský kamionista na niekoľko hodín odrezal od zvyšku sveta.  

Domáci obyvatelia kontaktovali záchranné zložky a po trojhodinovej operácii hasičov (zapojilo sa 23 hasičov) a v spolupráci s ťažkou technikou, sa nákladné vozidlo podarilo dostať na cestu. Akurát ťahač bol stále otočený v zlom smere a musel tak cez cestu (a úzky most) vycúvať. To bola ďalšia náročná operácia, ktorá istotne nenechala okolostojacich chladných. Pri cúvaní vodičovi pomáhalo minimálne ďalších 12 ľudí vrátane policajtov. 
Incident sa odohral pred dvomi dňami vo večerných hodinách. Nákladný automobil sa podarilo dostať preč niekedy pred polnocou. Domáce média sa sťažovali na fakt, že kamionista vedel rozprávať iba v materinskom jazyku. A to asi domáci na vlastné šťastie netušili, čo všetko im vodič o nich a ich cestách porozprával. Kde sú tie časy, keď kamionisti vedeli plynulo diskutovať v jazyku každej krajiny, do ktorej sa dostali... (žeby v krajine Fantázia?)
Spoliehať sa na navigáciu je niekedy jedinou možnosťou. Faktom zostáva, že vodič kamiónu bol navigáciou doslova zvedený z cesty i smeru vlastnej jazdy a nestať sa táto udalosť, pravdepodobne by sa do vytúženého cieľa aj tak nedostal včas. 
Pri incidente sa nikto nezranil a všetko sa nakoniec na dobré obrátilo. Aj kamión... sa obrátil. 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: giornale7

Komentáre k článku


Stream naživo