2019-12-13 15:28:45
Ford Mustang fail
Ford Mustang fail
Zdroj: grab

Ford má plán ako zabrániť tomuto!

Ford pre majiteľov najsilnejšieho Mustangu všetkých čias pripravil špeciálny program na zlepšenie ich zručností.

Existujú prinajmenšom desiatky videí z motoristických akcií, na ktorých vodič modelu Ford Mustang chcel zamachrovať, no nezvládol riadenie a zoťal iné autá, stromy, stĺpy, obrubníky, trávniky, ale aj ľudí. Medzi motoristickými fanúšikmi sa traduje, že pokiaľ na akciu typu cars and coffee príde Ford Mustang, treba sa mať na pozore. Samozrejme, generalizovať nemožno, no pravdou je, že Mustang je natoľko dostupný a pritom enormne výkonný stroj, že si za jeho volant sadne doslova hocikto. Kombinácia vysokého výkonu v mimoriadnom aute s vodičom preceňujúcim svoje schopnosti môže mať naozaj fatálne výsledky.

Zdroj: Ford

A to píšem o bežných Mustangoch. Teraz ale ide o ten najvýkonnejší a najschopnejší Mustang všetkých čias. Volá sa Mustang Shelby GT500, Podkapotou má prepĺňanú V8 s objemom 5,2 litra s výkonom 771 koní a s krútiacim momentom 847 Nm. Špeciálne upravený stroj s enormne rýchlou dvojspojkovou prevodovkou zrýchli z 0 na 100 za 3,5 sekundy a pri rýchlosti 100 km/h sa ešte ani poriadne nezobudil. Je to auto, ktoré doslova za tretinu ceny superšportu dodáva výkon a schopnosti superšportu. A to si uvedomuje aj Ford.

Zdroj: Ford

Preto pre majiteľov tohto nového vozidla vytvorila automobilka špeciálny program GT500 Track Attack, kde si môžu majitelia siahnuť na dno svojich možností a môžu svoje vodičské schopnosti potlačiť minimálne o jeden level vyššie. Ford Performance takéto kurzy pripravuje pre majiteľov športových modelov značky dlhodobo, no tento je predsa len špeciálny. V spoločnosti profíkov od Ford Performance sa v kontrolovanom bezpečnom prostredí okruhu naučia ovládať toto auto lepšie, spoznajú jeho i svoje limity a získajú vodičské zručnosti, ktoré inde ako na okruhu ani nie je možné získať.

Zdroj: Ford

Tento program síce nie je povinný, ako niektoré médiá naznačujú, no je dôrazne odporúčaný a to tak dôrazne, až ho Ford ponúka zadarmo.

Program sa odohráva v novom centre Fordu na okruhu Charlotte Motor Speedway v Concorde v Severnej Karolíne. Majiteľom modelov GT 500 budú na okruhu slúžiť na to určené modely GT 500. Nielen na okruhu, ale aj na štvrťmílovom šprinte, či v škole driftu. Tradične pôjde najprv o výučbu teoretickú (20%) a aj výučbu priamo na okruhu (80%), pričom si zákazníci budú môcť prikúpiť ešte ďalší deň na okruhu s modelmi GT500 s balíkom vylepšení bŕzd a jazdných vlastností. Kurz bude síce grátis, no ubytovanie a dopravu na miesto si platí užívateľ. Je to ale malá daň za to, že vás s autom naučia zaobchádzať na okruhu a máte veľkú šancu, že sa neobjavíte v kompilácii epických failov vodičov Ford Mustang na youtube.com. 

 

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Ford

Komentáre k článku


Stream naživo