2019-08-25 13:40:00
Freightliner eCascadia v rukách
Freightliner eCascadia v rukách prvých zákazníkov
Zdroj: Daimler

Prvé elektrické ťahače eCascadia od Daimleru už naplno slúžia

Prvé dva veľké elektrické ťahače eCascadia sa dostali do rúk prvým zákazníkom a už zarezávajú.

Model americkej značky Freightliner eCascadia je jeden z desiatok nákladných elektrických vozidiel, ktoré spoločnosť Daimler postupne púšťa do obehu. Model eCascadia stojí na pomyselnom vrchole a je reálne prvým veľkým heavy-duty ťahačom, ktorý sa dostal do rúk zákazníkom.

eCascadia má maximálny výkon viac než 730 koní a kapacita batérii je obdivuhodných 550 kWh. Výsledkom je dojazd na plné nabitie na úrovni 400 km aj s nákladom. Po 90 minútovej pauze môže urobiť ďalších 320 kilometrov.

Prvé dva ťahače sa dostali k Penske Truck Leasing a NFI Industries. Prvá eCascadia bude slúžiť na lokálnych trasách v južnej Kalifornii, druhá na prevoz nákladu v prístavoch v Long Beach a Los Angeles.

Obe autá patria do pilotnej fázy používania zákazníkmi. Tak ako má Daimler a všetky jeho dcérske spoločnosti vo zvyku, pred kompletným uvedením na trh pre všetkých záujemcov, prechádza auto finálnym testovaním priamo v rukách zákazníkov. Tento program bude trvať až do oficiálneho spustenia predaja v roku 2021.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Freightliner

Komentáre k článku


Stream naživo