2019-01-17 13:20:00
Infiniti QX Inspiration
Infiniti QX Inspiration
Zdroj: Infiniti

Infiniti QX Inspiration – Infiniti na strane elektriny. Trapas na premiére

Silné, veľké a priestranné elektromobily s veľkým dojazdom. To je budúcnosť značky Infiniti. Ak sa nebudú kaziť...

Zámer sa nepodaril. Veľkolepá premiéra, ktorá mala strhnúť pozornosť návštevníkov sa príliš nevydarila. Tesne pred podujatím sa totiž koncept pokazil, zostal takpovediac na chodbe a šéf dizajnu Infiniti Karim Habib musel odprezentovať niečo, čo nebolo vidieť. Na záver nezabudol spomenúť, že na QX Inspiration sú veľmi hrdí... Nakoniec sa ale auto von dostalo a ukázalo sa svetu.

 

 

Nuž stane sa. Vďaka tomuto trapasu sa o aute istotne dozvie viac ľudí a pokazený koncept predsa len nie je taký problém, ako pokazené sériové auto. Toto vie prepáčiť každý. Dosť bolo k trapasu, teraz nasleduje pôvodný článok, ktorý som mal pripravený a čakal na premiéru tohto veľkého SUV od Infiniti...

Trend zmeny prémiových značiek veľkých koncernov na čisto elektrické bude v nasledujúcich rokoch silnieť. Aj Infiniti by sa malo posunúť z alternatívy k nemeckým prémiovým autám do nových sfér zvaných prémiová elektromobilita.

Zatiaľ sa o tom len šepká, iba to buble, no budúcnosť je pri mnohých väčších automobilkách celkom jasná. Tak ako si Mercedes vytvoril svoju čisto elektrickú značku EQ, tak ako má BMW svoje i modely, tak chystá Volkswagen elektromobily I.D. a tak bude mať Nissan svoju Infiniti. To isté má mimochodom v budúcnosti čakať aj Jaguar – kompletná elektrifikácia.

Zdroj: Infiniti

Prerod bude u niekoho rýchlejší, u niekoho pomalší, no práve v prémiových elektromobiloch dnes vidieť budúcnosť slušných marží a udržateľnosti pre výrobcov automobilov. A nemôžeme sa tomu čudovať. Veď časy, keď si auto mohol dovoliť vlastniť takmer každý sa s príchodom obrovských batérií pomaly ale isto končia. Väčšina z nás si v budúcnosti vlastniť auto nebude môcť dovoliť. Tí, čo na nové auto budú mať, zaplatia iba za to, čo im poskytne maximálny komfort, luxus a suverenitu i reprezentatívnosť.

A presne také majú byť budúce modely značky Infiniti. Predchodcom celej palety modelov je QX Inspiration concept. Podobne ako Q Insipiration pre limuzíny, QX pre crossovery. Mohutný crossover sa má vyznačovať veľkým dojazdom, vysokým výkonom a maximom komfortného priestoru v štýle japonského princípu pohostinnosti „omotenashi“. Cieľom je vytvoriť príjemné prostredie, bezpečnú a pohodlnú asistovanú jazdu a prepojenie posádky so zvyškom sveta.

"QX Insipiration je začiatkom novej éry značky Infiniti a ilustráciou toho, kam sa chceme so značkou posunúť... Nové technológie nám dávaju šancu posunúť našu dizajnovú filozofiu - a toto nové vozidlo komunikuje pokojnú silu tvoriacu jadro našej filozofie," píše sa v oficiálnej tlačovej správe.

QX bude mať premiéru na podujatí CES v LAS Vegas 14. januára. Už dnes je ale jasné, že okrem dizajnu bude ohurovať kvalitnými materiálmi v kabíne, vzdušným prostredím, vysokou konektivitou cez množstvo zobrazovacích plôch a ovládačov rafinovane skrytých a rozmiestnených, no tiež bude ohurovať vysokými číslami dojazdu a výkonu. Mohlo by to byť takých dobrých 400 až 500 koní a k tomu dojazd napríklad 600, ba možno až 700 kilometrov. Tak sa to dnes nosí, no nie?

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Infiniti

Komentáre k článku


Stream naživo