2018-11-17 04:00:00
Subaru Forester 1 milión
Subaru Forester 1 milión
Zdroj: Subaru

Na displeji Subaru Forester naskočilo 999 999 kilometrov

Majiteľ Subaru Forester najazdil milión kilometrov bez akejkoľvek poruchy.

Presne 1 milión kilometrov, čo je ekvivalent 25 jázd okolo zemegule, dosiahol hudobník Jerner Jung zo Slovinska na prvej generácii Subaru Forester, ktoré si kúpil na radu svojho kamaráta ešte v roku 1998.

Jerner, známy aj ako Jerry, si presne pamätá moment, kedy počas jazdy domov do Ľubľany preklikol tachometer na 999 999 km - a zastavil sa: „Stále som sledoval prístroje, myslel som si totiž, že sa tachometer automaticky reštartuje na 0 km. Takže som ešte predtým zastal a odfotil ho, keďže som bol presvedčený, že toto mi nikto neuverí. Na moje prekvapenie zostal stáť na čísle 999 999.“

Zdroj: Subaru
Zdroj: Subaru

Počas dvoch desaťročí jázd na všemožných typoch ciest a za každého počasia sa Jerryho Forester ani raz nepokazil. „Vždy som si dal záležať na pravidelnej údržbe. Auto ešte dnes obsahuje zhruba 70 % pôvodných komponentov.“ K miliónovému Foresteru pribudol do Jerryho garáže pred niekoľkými rokmi ďalší, tentoraz tretej generácie. Na jeho tachometri dnes svieti číslo 150 000 km.

Zdroj: Subaru
Zdroj: Subaru

Jerryho ocenil aj prezident a CEO Subaru Europe Masamichi Kudo: „Blahoželáme Jerrymu k tomuto míľniku a teší nás, že sa o svoje Subaru tak dobre staral. Jeho Forester s viac ako miliónom najazdených kilometrov je ďalším dôkazom životnosti našich áut. Sú vyrobené tak, aby vydržali naozaj dlho.“ Subaru si získalo reputáciu výrobou húževnatých áut, ktoré úspešne odolávajú vplyvu prostredia i času. Viac ako 97 % vozidiel Subaru, predaných v Európe za posledných 10 rokov, je stále na cestách.

Zdroj: Subaru
Zdroj: Subaru

Subaru je aj priekopníkom kategórie SUV: ako prvý výrobca uviedlo v roku 1995 na trh crossover Outback. Krátko po ňom, v roku 1997, debutoval Forester ako jedno z prvých kompaktných crossover-SUV, aby spojením najlepších vlastností SUV a osobného auta vytvoril nový segment.

Súčasná, štvrtá generácia Forestera si pripísala najlepšie známky v hodnoteniach bezpečnosti na celom svete. Medzi nimi aj najvyšší, päťhviezdičkový rating za celkovú bezpečnosť v testoch Euro NCAP.

Kombinácia kľúčových technológií Subaru, symetrického pohonu všetkých kolies, boxer motora a asistenta X-mode pre jazdu v teréne, dáva najnovšiemu Foresteru na európskom trhu tie najlepšie schopnosti na ťažkých cestách a za každého počasia.

Aktuálny model má ideálne miery a výbavu nastavenú presne podľa vkusu európskych zákazníkov. Plusom je vysoko kvalitný interiér, priestranná kabína a batožinový priestor so základným objemom 505 litrov.

Subaru vybavilo Forester zlepšenými bezpečnostnými prvkami: asistenčnou technológiou EyeSight, systémom Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD) a pridalo aj kamerový balík Side View Monitor.

SUV modely Subaru predstavujú 87 % predajov značky v Európe. Hoci dnes je najpredávanejším Subaru XV, Forester bol lídrom počas 20 rokov. Od svojho uvedenia v roku 1997 sa predalo viac ako 330 000 vozidiel na starom kontinente. Celosvetovo sa predalo už viac ako 3,7 milióna kusov tohto výnimočného SUV.

Zdroj: Subaru


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: Subaru

Komentáre k článku


Stream naživo