2018-08-16 17:25:00
Chevrolet Bolt a Subaru
Chevrolet Bolt a Subaru

VIDEO: Volkswagen robí reklamu na... Chevrolet Bolt. Lebo musí

Volkswagen sponzoruje reklamu, v ktorej hlavnej úlohe vidieť Chevrolet Bolt a staré Subaru.

Ide o verejne prospešnú reklamnú kampaň, ktorej cieľom je pozdvihnuť povedomie obyvateľov USA o výhodách elektromobility. Kampaň bude v nasledujúcom období upozorňovať na rozširujúcu sa sieť dobíjacích staníc, na čoraz schopnejšie elektromobily a taktiež na ďalšie výhody pravidelného jazdenia s elektromobilom.

V prvej reklame z kampane, ktorá bude stáť takmer 40 miliónov eur (45 miliónov dolárov) hrá hlavnú úlohu Chevrolet Bolt. Ten dotvára podobizeň lepšieho JA vodiča sediaceho v starom Subaru. Jeho nové lepšie JA sedí v novom tichom a okamžite akcelerujúcom Bolte a ukazuje mu, že elektromobily nikdy neboli zábavnejšie a lacnejšie... Aspoň tak by chcela reklama.

No a čo s tým má Volkswagen. Aj v samotnom videu je vidieť, že sponzorom „značkovo neutrálnej“ kampane je práve Volkswagen America. Tak ako je video pod článkom súčasťou väčšej kampane, je aj samotná kampaň súčasťou ešte väčšej, v hodnote 1,7 miliardy eur (2 miliardy dolárov). Za touto masívnou kampaňou majúcou za cieľ elektrifikovať Američanov stojí agentúra Electrify America. No a táto agentúra vznikla z odškodného, ktoré musel Volkswagen zaplatiť za aféru Dieselgate. Zjednodušene teda platí, že Američania pozerajú reklamu Volkswagenu na konkurenčný elektromobil Chevrolet Bolt. Istotne sa v ďalších videách zjaví aj elektromobil od Volkswagenu. Dokonca sa objavil aj v tomto videu. Ale veľa miesta teda nedostal... 

Schválne, viete napísať všetky autá, ktoré sa v tejto značkovo neutrálnej kampani objavili? 

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo