2018-07-18 18:23:44
McLaren skončil pod stromom
McLaren skončil pod stromom
Zdroj: FB

Kúpené v piatok. Zničené v sobotu. Toto bol chvíľu McLaren 720S

Ťažký život majú milovníci supešportov. Človek si kúpi hračku za skoro 300-tisíc a na druhý deň je po nej.

A to mohol byť rád, že sa pri nehode auto obetovalo, aby mu zachránilo život. Veru, divoký superšport nie je pre každého s dostatočnou sumou na účte.

Kôpka čiernych komponentov zväčša z karbónových vláken, ktorú vidíte na obrázku bola ešte v piatok superšportovým vozidlom McLaren 720S. Už v sobotu ale auto skončilo po nehode na šrotovisku. Nekvalitná fotografia zaznamenáva dôvod totálnej škody. Nehoda sa odohrala v okrese Fairfax v USA.

Majiteľ vozidla stratil pri vysokej rýchlosti kontrolu nad strojom a to skončilo opreté o strom. Vodič bol prevezený do nemocnice, kde mu boli ošetrené život neohrozujúce zranenia. Jeho autíčko za približne 300 tisíc amerických dolárov ale také šťastie nemalo. V rukách majiteľa vydržalo iba deň. No čo už, hádam malo poistku a hádam sa majiteľ pri ďalšom tátošovi poučí. Možno mu nabudúce vydrží aj do pondelka...

McLaren 720S je superšportové vozidlo britskej výroby. Podkapotou má benzínový prepĺňaný osemvalec s objemom 3,9 litra. Jeho maximálny výkon je 525 kW čo je 720 koní. Dosahuje ho pri 7250 ot/min. Maximálny krútiaci moment je 770 Nm pri 5500 ot/min. Cez sedemstupňovú prevodovku poháňa zadnú nápravu. Automobil dosahuje maximálnu rýchlosť 341 km/h a z 0 na 100 km/h zrýchli za 2,9 sekundy. Vozidlo s karbónovým monokokom jazdí na 20 palcových diskoch a jeho tabuľková priemerná spotreba je 10,7 litra. Automobil sa predáva za približne 250-tisíc a viac eur.

 

Komentáre k článku


Stream naživo