2018-02-05 17:13:09
Ares Sting Ray
Ares Sting Ray
Zdroj: ARES

FOTO: Originálna Corvette C2 s technikou 21. storočia je nádherné moderné retro

Ares Design, novodobá karosárska spoločnosť z talianskej Modeny prišla s úžasne oživenou Corvette Sting Ray.

Druhá generácia modelu Chevrolette Corvette prišla na trh v roku 1963. Ako prvá generácia niesla aj označenie Sting Ray. A práve Corvette C2 Sting Ray (z roku 1964) získala modernú reinkarnáciu v podobe výtvoru od Ares Design.

Pod pôvodnou sklolaminátovou karosériou modelu C2 Corvette Sting Ray sa skrývajú vnútornosti pasujúce do 21. storočia. Podvozok si Ares pre reinkarnáciu vypožičal zo súčasnej generácie Corvette C7 (kompletné nápravy a pruženie). Motor je 6,2 litrový „Small Block“ V8 s výkonom 530 koní. Prevodovka je manuálna päťstupňová. Poháňaná je zadná náprava o rozdelenie krútiaceho momentu správnym spôsobom sa stará samosvorný diferenciál z modelu Viper. Brzdy sú šesťpiestikové aj s elektronickou parkovacou brzdou. Nový je oceľový výfukový systém, kabeláž, audio Alpine, 19 respektíve 20 palcové (vzadu) kolesá s diskami z ľahkých zliatin s turbínovým efektom.

Zdroj: ARES

Pritom auto zvonku, tak zvnútra pôsobí ako model reštaurovaný do takmer pôvodného stavu. Môže za to aj kožený interiér vo farbe „Burgundy“. Svetlomety sú vybavené technológiou vysokovýkonných LED svetiel. Stručne a skrátka v Corvette C2 Sting Ray od Ares Dizajn sa spája nádherný vzhľad pôvodného modelu s novinkami patriacimi do súčasnosti.

Ak by ste o novodobú Corvette C2 mali záujem. Pretvorenie pôvodného automobilu bude trvať cca 12-týždňov a celý tento výtvor (vrátane pôvodnej C2) vás vyjde minimálne 350 tisíc eur. No nekúp to, keď je to lacné. Hlavne je to pekné a to nám fanúšikom motorizmu musí stačiť. 

Zdroj: ARES


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo