2018-01-17 16:29:07
Škoda Kamiq
Škoda Kamiq

FOTO: Škoda Kamiq odhalená. Menší brat modelu Karoq už v apríli

Škoda Kamiq má byť nový menší crossover pre Čínu. Podkapotou má atmosférický štvorvalec.

Na čínskych weboch sa roztrhlo vrece s fotografiami nového crossoveru od českej automobilky Škoda. Model označený ako Kamiq sa zaradí pod čínsky Karoq. Ten je o kúsok väčší ako európsky súrodenec.

Kamiq má vonkajšie rozmery vyhovujúce európskemu segmentu C rovnako ako Karoq. Dĺžka 4,390 metra, šírka 1,781 metra a výška 1,593 metra v podstate kopírujú rozmery európskeho Karoqu. Model je o kúsok dlhší (4390 mm vs. 4382 mm), užší a nižší. O 2,8 cm má tiež kratší rázvor (2610 vs 2638 mm). Čínsky Karoq je o takmer 10 cm dlhší ako ten európsky. Podobne ako pred ním Yeti, v Číne sa týmto úpravám darí.

Kamiq má v porovnaní s Karoqom odlišné predné aj zadné svetlá, nárazníky a nižší postoj. Model bude mať Podkapotou benzínový štvorvalec s objemom 1,5 litra s maximálnym výkonom 110 koní. Ide o agregát bez prepĺňania turbodúchadlom. Kamiq sa bude vyrábať lokálne v Šanghajskom závode Volkswagenu a premiéru by mal mať na aprílovom autosalóne v Pekingu. Na cesty vyrazia prvé kúsky v priebehu júna.

Aj pre Európu chystá Škoda menšieho brata modelov Kodiaq a Karoq, malo by ísť ale o „Fabiu“ s vyšším podvozkom, teda model s rozmermi a štýlom Seatu Arona postavený na novej platforme MQB A0. Predpokladom však je, že čínsky Kamiq dáva pomerne zreteľne najavo akým smerom bude nový malý (európsky Kamiq) crossover smerovať.

Zdroj: www.autohome.com.cn

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Autohome China

Komentáre k článku


Stream naživo