2018-01-17 13:31:43
Ferrari SUV
Ferrari SUV
Zdroj: KleberSilva

DETROIT: Ferrari postaví SUV. Bude to "Fuvavi"

Ferrari SUV, respektíve FUV, sa stane skutočnosťou. Pomôže automobilke k rastu predajov.

Kým pred pár rokmi bolo multifunkčné vozidlo so zvýšeným podvozkom od Ferrari považované za nemiestny žart a automobilka ho s hrdosťou sebe vlastnou odmietala, časy sa zmenili. Dnes je všetko inak a šéf koncernu FCA, rozprávkar Sergio Marchionne potvrdil to, čo sa šepkalo už pár mesiacov – a síce Ferrari SUV sa stane realitou. Očakávať ho bude možné už vo výhľade pár (krátkych) rokov.

Nebol to pritom nikto iný ako Sergio Marchionne, alebo ako mu na Podkapotou radi hovoríme, Super Sergio či Serdžo Machrióne, kto vyhlasoval, že Ferrari nikdy SUV nepostaví. „To ma radšej zastreľte.“ A predsa je všetko inak. Možno ešte pár krát Sergio zmení názor a vyhlási niečo iné, Ferrari SUV chystá a postaví ho proti Lamborghini Urus. Nové Ferrari SUV by sa malo stať tiež najrýchlejším SUV sveta.

Keď vy, tak aj my

Zmena plánu vo Ferrari môže na prvý pohľad súvisieť s príchodom modelu Urus a veľkým ohlasom médií aj zákazníckej verejnosti. Istotne je aj to jedným z dôvodov prečo sa výrobca superšportov rozhodol vyrobiť aj crossover. Tým najdôležitejším ale je, že Ferrari je voľne obchodovateľné na burze. Staré štruktúry sú preč. Tie štruktúry, ktoré značku vytrvalo držali pri dvoch silných veličinách – F1 a F1 na značkách. Ferrari chtiac-nechtiac uvažuje viac cez čísla ako cez česť a históriu.

Koncom budúceho roka sa vzpínajúci kôň dostane z dlhov a nový model mu pomôže k výraznejšej ziskovosti. Osloviť má najmä zákazníkov v Číne a okolí, no istotne sa nájdu kupcovia aj v našich končinách, pravda ak to Ferrari dovolí.

Zdroj: KleberSilva

Nové SUV by v jazyku Machrióneho malo byť FUV – Ferrari utility vehicle. Malo by byť presne také, aké by FUV malo byť... A malo by jazdiť ako Ferrari.

Nedávno sa na internete objavili skice – ako by také „Fuvavi“ mohlo vyzerať. Istý KleberSilva stojí za obrázkami, ktoré kombinujú Alfa Romeo Stelvio s dizajnovým jazykom Ferrari. Výsledok je v podstate dosť odpudivý, ale nie je ďaleko od technickej pravdy. Pretože „Fuvavi“ bude pravdepodobne stáť na platforme Giorgio tak ako Stelvio. Prerábať platformu klasických superšportových modelov na crossover je síce v štýle Machrioneho – teda stálo by veľa, ale možno nové vedenie Ferrari predsa len lepšie rozumie číslam a takúto vec pri produkte určenom na zarábanie skutočných peňazí, nedovolí. Ale čert ber aký vývojový prístup konštruktéri a vedenie zvolia, nič horšie ako označenie „Fuvavi“ sa tomu autu aj tak nemôže stať...

jh
ZDROJ: autoexpress.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo