2018-01-05 14:38:55
Focus ako ľadoborec
Focus ako ľadoborec

VIDEO: So starým Focusom sa pokúsil prekonať zaplavenú ulicu. Toto nečakal...

Myslel si, že má obojživelný ľadoborec. No mal iba starý Ford Focus. Napriek tomu sa dostal veľmi ďaleko. Stratil však vieru...

Zábery z vrtuľníka pochádzajúce od miestnej televízie zachytávajú vodiča bieleho Fordu Focus prvej generácie v jeho snahe prekonať zaplavenú ulicu. V chladnom počasí 28. decembra sa v západnom Detroite v USA odohrala havária na hlavnom vodovodnom potrubí.

Voda zaplavila niekoľko blokov. Problémom nebolo len jazero, ktoré sa v uliciach vytvorilo, ale tiež kopy ľadu sťažujúceho pohyb v lokalite.

Za bežných okolností by s takýmto terénom mal čo robiť aj vhodne vybavený a zdvihnutý pick-up. Málokto by si trúfol prekonať zaplavenú lokalitu v terénnom aute, nieto osobnom. Ale vlastník Focusu bol o jeho obojživelných schopnostiach skutočne presvedčený.

Staré vozidlo bojovalo so cťou. Vidieť ako sa v hlbokej vode predné kolesá pasovali so stratou priľnavosti, neústupčivý vodič ale neúprosne tlačil plynový pedál na podlahu a Focus bojoval ako lev. Nakoniec však náročnosť podmienok začala nahlodávať vodičovu vieru vo Focus. Pokúsil sa teda prekonať naplavený ľad a opustiť hlboké a zradné vody detroitských ulíc. Neobišiel ľad, kormidlo namieril priamo naň. To sa mu stalo osudným a jeho parník Focus alias Obojživelník alias Ľadoborec s predným náhonom a s automatickou prevodovkou nakoniec uviazol na ľade.

Hovorí sa, že parník RMS Carpathia dorazil na miesto dve hodiny po stroskotaní...

 

jh
ZDROJ: FB WDIV Local4

Komentáre k článku


Stream naživo