2017-12-15 04:04:25
Mercedes G 2018
Mercedes G 2018
Zdroj: Mercedes

FOTO: Mercedes ukázal kabínu novej generácie Triedy G. Šéf všetkých ciest omladne

Mercedes Triedy G je jednoznačne legendou. Automobil, ktorý sa prakticky bez zmien vyrábal dekády, prejde veľkými zmenami.

Nová Trieda G sa chystá na svoju januárovú premiéru. Kompletne prepracovaný pravoverný offroad sa svetu ukáže v Detroite. Kým sa tak ale stane, musíme sa uspokojiť pohľadom do jeho kabíny. Hneď na prvý pohľad je zrejmé, že nové G-čko získava úplne novú kabínu. Pôsobí širšie, priestrannejšie, najmä však luxusnejšie a modernejšie.

Môžu za to nové 12,3 palcové displeje. Jeden nahrádza budíky palubných systémov, druhý patrí k infotainmentu. Nová, no nepochybne sebe vlastná G palubná doska disponuje hranatými tvarmi v kombinácii s modernými prvkami súčasných Mercedesov. Do oka padnú výduchy ventilácie s turbínovým dizajnom, robustné výplne dverí s elektrickým ovládaním sedadiel, G-čko disponuje i štandardnými ovládacími prvkami vrátane touchapadu na stredovom tuneli.

Vzhľad palubnej dosky dotvárajú chrómované prvky a doplnky z klavírneho laku. Pozorné oko si všimne i prvky vzhľadom karbónovým obdarené, najviditeľnejšie je typické madlo pred spolujazdcom.

Kabína novej Triedy G ponúkne viac miesta vo všetkých smeroch. Pasažieri sa budú môcť tešiť z väčšieho priestoru pre nohy, pre ramená i pre stehná a zadky všetkych priateľov a priateliek, ktorí a ktoré sa do auta po novom zmestia. Je teda isté, že rekordy v počte pasažierov v novom G padnú a to istotne aj u nás... 

Zdroj: Mercedes

jh

Komentáre k článku


Stream naživo