2017-09-23 11:00:00
Giannini 350 GP
Giannini 350 GP

Z Fiatu 500 spravili superšport s motorom vzadu. Prestavba v talianskom štýle!

Fiat 500 je malý, milý hatchback, ktorý milujú nielen ženy. Takúto verziu by ale chcel aspoň okoštovať každý motoristický fanúšik.

Pretože Fiat 500 s motorom vzadu, s nastaviteľným podvozkom, s pohonom zadných kolies a s podstatne rozšíreným rozchodom kolies je už na úrovni superšportov.

Samozrejme, Podkapotou tohto Fiatu nie je ani dvojvalec, ani trojvalec, dokonca ani štvorvalec 1,4 Multiair, ktorý poháňa napríklad 500 Abarth. Podkapotou je totiž 1,8 litrový štvorvalcový motor z Alfa Romeo 4C. Ten navyše disponuje zvýšeným výkonom, a tak maličký odľahčený Fiat 500 so zadným náhonom a s manuálnou prevodovkou ponúkne až 350 pretekárskych koníkov.

Giannini 350 GP Anniversario, to je meno tohto auta. Ide o počin uskutočnený talianskym úpravcom na počesť 100 výročia od založenia spoločnosti Giannini. Ak by ste o Giannini 350 GP Anniversario mali záujem, pripravte sa na pretlak záujemcov. Giannini nechystá veľkú sériovú výrobu, celkovo takýchto Fiatov 500 vyrobí symbolickú stovku a cena bude štartovať na 180-tisíc eur. Ak takúto hodnotu na účte predsa len nemáte, pozrite si aspoň video nižšie. 

Giannini Automobili je úpravca automobilov sídliaci v Ríme. Venuje sa prevažne autám značky Fiat a kedysi mal aj vlastnú výrobu automobilov. 350 GP však v Ríme nevznikol. Vznikol v Turíne a postavil ho Gram Torino Engineering. Ten o svojom výtvore tvrdí, že je to automobil, ktorý prichádza do ešte nepreskúmaných vôd. Ide totiž o prvý super-mestský automobil. Ako prvé ponúkame video z prezentácie pre novinárov. Nižšie nájdete auto aj v akcii. 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo