2017-08-11 16:20:00
Škoda modelový rad 2017
Škoda modelový rad 2017
Zdroj: Škoda auto

Chcela Škoda odísť z koncernu VW?

Na prvý pohľad iba taká nepodstatná noticka. No zaujala svojim obsahom.

Medzi množstvom rôznych informácií a tlačových správ, ktoré prídu aj do našej redakcie, sme včera našli kratučkú správičku. Naznačuje tým Škoda vari niečo? Jej znenie prikladáme:

„Škoda Auto a Tata Motors Ltd. ukončili konkrétne rokovania o strategickom partnerstve
Spoločnosť ŠKODA AUTO overovala a vyhodnocovala v posledných týždňoch a mesiacoch možnú strategickú spoluprácu so spoločnosťou Tata Motors Ltd. Obe spoločnosti pritom dospeli k záveru, že v súčasnosti sa ani technické, ani ekonomické synergie nedajú realizovať v spoločne požadovanom rozsahu. Z tohto dôvodu nebudú zatiaľ ďalej usilovať o zamýšľanej strategickej aliancii. Obe spoločnosti zdôrazňujú, že po intenzívnych a konštruktívnych rozhovoroch v uplynulých mesiacoch sa nevylučuje možnosť budúcej spolupráce.“

Bodka. Zobrať túto informáciu iba na vedomie, alebo skúmať ďalej, čo sa vlastne deje? Chcela vari Škoda zmeniť svoju doterajšiu matku, koncern VW za indickú spoločnosť, pod ktorú patrí niekedy britská značka (pôvodne dve) Jaguar Land Rover. Alebo mala Škoda slúžiť ako „špión“ pre zisťovanie, či sa môže veľká matka spojiť v stále rastúcej konkurencii s ďalším veľkým koncernom?

Nech je to už akokoľvek táto informácia je celkom iste zaujímavá a nemala by celkom zapadnúť prachom. Veď čo ak... Dočkáme sa v budúcnosti prekvapenia?

 

red.

Komentáre k článku


Stream naživo