2017-07-19 04:20:00
Svedkovia a horiace auto
Svedkovia a horiace auto

VIDEO: Neváhali ani sekundu! Svedkovia nehody vytiahli posádku z horiaceho auta

V mnohých prípadoch je po nehode ťažké až nemožné dostať sa z auta. Bez okamžitej pomoci sa to nemusí podariť.

Nejeden z nás sa presvedčil o tom, že pri nehodách často rozhodujú sekundy. Nielen tesne pred nimi, ale aj tesne po nich. Pre posádku môže byť ťažké až nemožné dostať sa z havarovaného vozidla. Strata vedomia, pohyblivosti, či poškodenie dverí, alebo zaseknuté bezpečnostné pásy. Odborníci radia nevyťahovať nasilu zranené osoby z áut, práve pri záchrane života môže neodborná pomoc spôsobiť ešte viac škody ako úžitku. To však platí iba do chvíle, kým sa napríklad neobjavia plamene. Vtedy musí ísť opatrnosť bokom, pretože všetci dobre vieme ako rýchlo sa z pokrúteného vraku auta stane horiaca fakľa. A presne v takej situácii sa ocitli svedkovia nehody na ruskej diaľnici.

Doplniť však treba, že to neboli len svedkovia nehody, no tiež účastníci nehody, ktorá sa udiala krátko predtým. Nehoda viacerých osobných vozidiel čiastočne zablokovala diaľnicu. Jej účastníci si prinajmenšom nemysleli, že to horšie ich ešte len čaká, kým budú čakať na príchod pomoci.

Na prudké brzdenie vozidla pred sebou totiž nedokázal zareagovať vodič, ktorý na dôvod brzdenia auta pred sebou nedohliadol. Vpálil v rýchlosti do zadnej časti staršieho vozidla ruskej výroby (Volga?) Pohyb áut zastavili až zvodidlá a už predtým havarované auto. Svedkovia okamžite pribehli na pomoc osobám v havarovaných autách, no v tom momente sa pravdepodobne vytečené palivo z jedného z áut vznietilo. Menšia explózia ešte zvýraznila ich snahu. Porozbíjali okná a v priebehu pár sekúnd vytiahli osoby z áut do bezpečia. Rýchla a správna reakcia skupiny ľudí, ktorí sa sami krátko predtým dostali do problémov je dozaista obdivuhodná. Azda každý z nás by bol rád, keby sa po vážnej nehode ocitol v blízkosti podobne duchaprítomných osôb.

Aj keď je na videu zaznamenaný rok 2012, ide o nehodu z júla tohto roku. Ak rozumiete po rusky, vo videu nižšie si môžete vypočuť spravodajstvo miestnej televízie.

 

 

 

jh
ZDROJ: youtube.com, ok.ru

Komentáre k článku


Stream naživo