2017-07-12 04:35:00
Nehoda v Korei
Nehoda v Korei
Zdroj: yahoo grab

VIDEO z hrozivej nehody: Autobusu zlyhali brzdy, auto rozmačkal ako plechovku

Video z palubnej kamery zachytáva okamihy hrozivej nehody, pri ktorej autobus urobil z auta kôpku smetia.

Nehoda v juhokórejskom hlavnom meste Soul, pri ktorej zahynuli dvaja pasažieri osobného automobilu a ďalších 16 sa zranilo, bola zachytená na spätnú palubnú kameru jedného z automobilov na diaľnici.

Video zachytáva okamihy, keď diaľkový autobus vpálil vo vysokej rýchlosti do áut pred sebou, jedno z áut pritom skončilo pod autobusom. Na videu je tiež vidieť čo sa s autom po náraze stalo. Autobus ho rozmačkal ako drtič odpadu na vrakovisku. Nezostalo z neho nič viac, než neforemná kopa plechov a plastov. Je takmer isté, že dvojica mŕtvych sa náchadzala práve v tomto vozidle. Nezostal im prakticky žiaden priestor na prežitie.

Zahraničné médiá píšu o zlyhaní bŕzd autobusu, no príčinou mohol byť aj ľudský faktor. Je možné, že vodič nestihol zareagovať na spomalenie automobilov v kolóne pred sebou, no mohol tiež dostať šmyk. Polícia uvádza, že krátko pred nehodou autobusu na tej istej diaľnici prišlo k nehode ďalších dvoch vozidiel. Do zoznamu možných príčin treba tiež zarátať intenzívne dažde a klzký povrch diaľnice.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo