2017-04-27 11:25:00
100 ročný zákazník Barry
100 ročný zákazník Barry High

Kúpite si aj vy k 100. narodeninám také niečo?

Možno ste videli severskú komédiu: 100 ročný starček, ktorý vyliezol oknom a zmizol...

Hoci v našom príbehu má hlavný predstaviteľ tiež 100 rokov, urobil niečo úplne iné a nečakané. Kúpil si k narodeninám ako darček luxusný Lexus. Dodali mu ho vo zvláštne edícii.

Možno by ste aj vy strávili svoje sté narodeniny podobne. No museli by ste na to splniť dva predpoklady: dožiť sa 100 rokov a mať na to, kúpiť si takú drahú „hračku“. Barry High je nielen veľmi vážený zákazník predajcu značky Lexus v britskom meste Cheltenham. Za posledných 16 rokov si totiž u neho kúpil 25 vozidiel Lexus.

Kde na to berie? Nuž je to vyslúžilý armádny major a predovšetkým nositeľ titulu OBE, teda Rádu britského impéria. Zrejme má dobrú penziu, o akej sa našim dôchodcom môže iba ak snívať. Alebo dobre investoval svoje peniaze v minulosti a teraz mu prinášajú nadštandardnú rentu. Nech je však akokoľvek, dočkal sa milého prekvapenia.

Keď si totiž Barry High prišiel do svojho obľúbeného dealerstva vyzdvihnúť nový Lexus, pripravili mu nečakaný darček. Auto, ktoré si objednal, bolo pripravené špeciálne pre neho. V aute je luxusná béžová koža a niekoľko prvkov nadštandardnej výbavy, čo boli požiadavky zákazníka, rovnako ako strieborný lak. Ten doplnili osobitnými linkami s logom 100 a na aute sú tiež plakety, ktoré upozorňujú, že toto auto vyrobili na zákazku len pre jediného zákazníka v špeciálnej edícii v počte jedného kusa.

Nečudo, že si svojho verného a majetného zákazníka u predajcu takto vážia. Veď len v prípade Lexusu LS 600h v predĺženej verzii L sa Barry High „rozbehol“ a výsledná cena auta aj s doplnkovou výbavou sa vyšplhala na 100 000 libier, čo je takmer 118 000 eur. Za volant sa síce v predajni posadil, ale inak za ním sedieť nebude. V jeho rokoch a postavení to ani nemusí. Má k dispozícii svojho šoféra. Bude si tak na zadných sedadlách užívať ticho a priestor, ktorého je v tomto aute viac ako dosť.

Pod kapotou sa nezmenilo nič. Auto používa sériový hybridný pohon zložený z päťlitrového osemvalca a elektromotora. Celkovo má výkon 327 kW (445 k) a 520 Nm krútiaceho momentu. Tie rozhýbu predĺžený Lexus LS z pokoja na 100 km/h za 6,3 sekundy.

Slávnostné odovzdanie bolo plné emócií, pri Barryho príchode bolo totiž auto ukryté pod plachtou. Až po prípitku šampanským a odkrytí zistil verný zákazník Lexusu, nakoľko si ho vážia a že majú pre neho viac, ako si objednal. To ho veľmi dojalo. Bodaj by nie – nie je to bežný, ani tradičný prístup. Mohli by sa z neho ale poučiť ostatní výrobcovia. U niektorých neraz kúpite aj viac áut – a nič sa neudeje. Chápem, 25 áut luxusnej značky je niečo celkom iné, ale predsa: ostatní by sa mohli aspoň snažiť...

Jozef Vydra
ZDROJ: gloucestershirelive.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo