2017-04-10 04:40:00
Senna a NSX
Senna a NSX

Neuveriteľné VIDEO: Ayrton Senna a Honda NSX. Pozrite si prácu nôh tohto génia F1

Ayrton Senna bol nespochybniteľne jednou z najvýraznejších postáv modernej F1. Talent ako on sa objaví len raz za čas.

Video, ktoré vám na depresívne pondelkové ráno ponúkame nie je žiadnou novinkou a je celkom možné, že ste ho už veľakrát videli. Avšak vidieť ho sa oplatí aj v takom prípade, ba čo viac, rozhodne ho odporúčame tým, ktorí o akomsi Ayrtonovi Sennovi v živote nepočuli – teda mladším ročníkom. Chlapci a dievčatá, pozerajte, ako vyzerá práca nôh vodiča v Honde NSX. Športové auto obzvlášť superšport s manuálnou prevodovkou sa dnes už nenosí a talent ako Ayrton tiež len tak neuvidíte. No a tiež len ťažko nájdete takú ostrú a rýchlu jazdu. Jednoducho, toto vám môže významne zlepšiť vstup do ďalšieho pracovného týždňa. U mňa to tak určite funguje. Človek by hneď vyrazil na okruh, či si aspoň zaspomína na čas, keď tam bol naposledy... 

Video zachytáva Ayrtona pri krátkom zoznámení s vtedy novou Hondou NSX (tou pôvodnou). Ayrton si auto obzrel, sadol za volant a vytiahol ho na okruh Suzuka. Bez helmy, v mokasínach a v bielych ponožkách. No a potom ukázal ako takéto autíčko ovláda on. 

Ayrton sa pritom v Honde NSX len nepreviezol, bol to práve on, kto sa postaral o to, aby sa z Hondy NSX stala jazdecká nirvána, samozrejme vzhľadom na to, že išlo o cestný automobil. Práve Ayrtonove rady pomohli inžinierom Hondy zdokonaliť to auto na úroveň na akej je ešte aj dnes. 

Kto bol Ayrton Senna? Nuž ak patríte k tým skutočne veľmi nedávno narodeným, vedzte, že Ayrton Senna bol legenda. Zisk troch majstrovských titulov v F1 je len drobnosť. Bol to obrovský talent, ktorý jazdil vždy na hrane a niekedy aj za ňou. Vždy chcel byť najrýchlejší a to sa mu vo veku 34 rokov v roku 1994 aj stalo osudným. 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo