2017-04-01 08:55:00
Škoda Octavia 2017
Škoda Octavia 2017
Zdroj: Jozef Vydra

Škoda to vzdáva! Neúspešný facelift Octavie sťahuje. Návrat k pôvodnej maske!

Vlna kritiky je neúprosná a Škoda nemieni riskovať stratu dôvery zákazníkov. Kabáňovu stopu bezodkladne zmaže.

Zdá sa, že jeden z posledných krokov slovenského dizajnéra Jozefa Kabáňa pred odchodom do BMW narobil viac škody ako úžitku. Značka Škoda musela po obrovskej kritike zákazníkov konať. Model Octavia je pre značku kľúčový a risk poklesu predajov a poškodenia reputácie si značka jednoducho nemôže dovoliť. Preto dnes krátko po polnoci oznámila, že v nasledujúcich dňoch pristúpi k zmene dizajnu predných svetlometov a odstráni problémové predelenie svetiel. Úprava prednej masky všetkých modelov Octavia, a to vrátane liftbacku, kombi, verzií Scout i RS prebehne v krátkosti. Konkrétne detaily ako úprava ovplyvní chod výroby, koľko bude „spätný facelift“ stáť a kto si tieto problémy „odskáče“ vedenie značky zatiaľ nešpecifikovalo.

Máte už doma „škaredú“ Octaviu? Nemusíte sa báť

Pre Škodu je spokojnosť zákazníkov všetkým a aj keď existuje mizivé percento fanúšikov značky, ktorým sa nová tvár vozidla páči, Škoda má odpoveď aj pre zákazníkov, ktorí si už auto zakúpili a s dizajnom predných svetlometov nesúhlasia. Bezodplatne im v rámci dílerskej siete ponúka možnosť zakúpenia špeciálnej farebne zladenej nepriehľadnej pásky, ktorá prekryje rozdelenie svetlometov, a to bez akéhokoľvek ovplyvnenia ich účinnosti. Pásku si budú môcť zákazníci aplikovať na vozidlá sami na základe jednoduchého pribaleného návodu ako na to.

Budú montovať svetlá pôvodnej verzie?

Odpoveď na túto otázku je známa už dnes – nie. Automobilka do faceliftu investovala nemalé prostriedky a samotný facelift sa netýka len úpravy svetlometov, prednej masky a niekoľkých dielcov karosérie, ale i interiéru a ponuky motorizácii. Nejde teda o úplné zrušenie faceliftu. Ide iba o malú úpravu na svetlometoch s odstránením lišty predelenia. Technická špecifikácia svetiel zostáva rovnaká, rovnako bude Škoda naďalej ponúkať LED svietenie, avšak namiesto viditeľného predelu vo farbe karosérie bude svetlomet rozdelený iba vnútorne. Vrchná plastová časť bude tvoriť jeden súvislý celok. Stručne a skrátka, lištička, ktorá zákazníkov tak hnevá, zmizne a čoskoro budú z výrobnej linky schádzať modely s prijateľnejšou prednou maskou. Ostatných noviniek, ktoré priniesol facelift sa zmena nedotkne.

Škoda týmto aj ďalšími nedávnymi krokmi dokazuje, že je pre ňu zákazník na prvom mieste a aj pri veľkosériovej výrobe je možné vykonať takéto nebadané zmeny dizajnu podľa požiadaviek konkrétnych trhov. Spomeňme si len na zadné svetlá faceliftovanej Octavie odlišné pre európsku a čínsku verziu. Čínska verzia má vzadu združené svetlomety známe z väčšieho modelu Superb.

 

Deň bláznov
ZDROJ: 1. apríl

Komentáre k článku


Stream naživo