2017-03-28 11:45:00
Uber neubral plyn a
Uber neubral plyn a skončil takto

Uber musel pozastaviť testovanie autonómnych áut v uliciach. Jedno skončilo takto

Spoločnosť venujúca sa zdieľanej jazde má vlastný vývoj autonómnych systémov. Testovanie musela pozastaviť.

Spoločnosť Uber testuje v mestách Tempe, San Francisco a Pittsburg vozidlá vybavené hardvérom a softvérom pre autonómnu jazdu. Autá sa preháňajú krížom krážom mestami v autonómnom režime za prítomnosti vodiča, ktorý je v pozícii kontrolóra pripravený zasiahnuť, ak to bude nutné.

Nehoda, ktorá sa odohrala v piatok v meste Tempe v štáte Arizona v USA mala za následok dočasné zastavenie testovania autonómnych vozidiel v reálnej premávke. Vozidlo Volvo XC90 v čase nehody bolo v autonómnom režime, no podľa predbežných výsledkov vyšetrovania za incident mohol vodič druhého automobilu (ten v autonómnom režime nešiel), keď nedal Uberautu prednosť. V čase zrážky bol v Uber Volve XC90 vodič a inžinier, v druhom aute sa podľa všetkého tiež nachádzal nejaký typ ľudského vodiča.

Pri nehode sa nikto zo zúčastnených vážne nezranil, teda okrem autonómneho auta, to sa bude musieť podrobiť niekoľkým chirurgickým zákrokom a transplantácii viacerých dielcov. Policajné zdroje ani Uber sa zatiaľ k dobe rekonvalescencie autonómneho vozidla nevyjadrili. Otázne je, či bude musieť automobil absolvovať sedenie u IT psychológa, či náhodou autonómne auto nemá posttraumatický stres, ktorý by mohol spôsobiť v budúcnosti skratové správanie v obdobnej situácii.

Uber každopádne ohlásil, že ešte pred oficiálnym vyjadrením polície obnovil testovanie autonómnych áut v uliciach vybraných miest. Uber jednoducho z tempa testovania neUberie. A ani autonómne auto neubralo, aby sa vyhlo tejto uber zrážke... no dobre, už dosť. Tak či onak, systém Uberauta nedokázal zrážke zabrániť. Čo senzor nepostrehne, to auto nedokáže prepočítať.

 

jh
ZDROJ: Fresco News

Komentáre k článku


Stream naživo