2017-03-03 17:15:00
Jaguar E-Type
Jaguar E-Type

Neuveríte koľko stojí táto kopa hrdzavého šrotu! Kedysi to bol E-Type...

Jaguar E-Type patrí k mimoriadne cenným veteránom a podľa mnohých je aj jedným z najkrajších áut.

A nielen svojej doby, ale celej automobilovej histórie. Jeho krivky sú doslova nenapodobniteľné, o tom nemôže byť pochýb. Avšak auto v takomto stave už predsa nemôže mať žiadnu hodnotu, no nie? Možno pár dielcov, ktoré by sa ešte dali použiť na iný E-Type, možno...

Ako sa do tohto stavu dostal? Ako inak, zostal zabudnutý pod akýmsi prístreškom (nemožno to nazvať garáž, keď ho hrdza takto prežrala). Pôvodný majiteľ tento Jaguar E-Type zakúpil 4. apríla 1962 a registroval ho v anglickom meste Birmingham. V roku 1997 automobil prešiel do rúk nadšenca historických vozidiel značky Jaguar, ktorý ho uložil do stodoly pre budúcu renováciu. Lenže na renováciu nikdy neprišlo a auto zostalo rovných 20 rokov zabudnuté v akejsi vlhkej stodole. Až toho roku sa dostalo na svetlo sveta a bol to teda pohľad na zaplakanie.

Pôvodne mal tento E-Type modrý náter, no z neho už nezostalo vôbec nič a veľa nezostalo ani z plechov. Hrdza sa pochopiteľne zahryzla aj do šasi a tiež do motora, i keď ten vzhľadom na svoju robustnosť vyzerá ešte relatívne opraviteľne.

Zdroj: classiccarauction

Povedali by ste si, že za toto dostať pár stovák a majiteľ môže byť rád, no to netušíte ako veľmi šialený sú ľudia, ktorí zbierajú historické vozidlá. Odhadovaná dražobná cena tohto auta na podujatí v Birminghame v apríli je medzi 38 až 44 tisíc libier.

Gratulujeme šťastnému dražiteľovi a veríme, že keď bude auto nakladať na príves, nerozpadne sa na dva kusy...

Zdroj: classiccarauction

jh

Komentáre k článku


Stream naživo