2017-02-14 17:32:25
BMW 5 2016
BMW 5 2016 Ilustračné foto
Zdroj: BMW

Ženy už nekupujú červené autá! Teraz sú v móde odtiene sivej...

Nielen ženy, ale aj muži by mali zbystriť pozornosť. Valentínska červená a ani ružová už nie sú v móde. Aspoň pri jazdených autách.

Žeby bol vplyv filmového priemyslu na ženskú myseľ taký silný, až by úplne rozvrátil rozhodovanie pri kúpe auta? Alebo nový trend s brakovými filmami nemá nič spoločné? Tak či onak, šedá je nová červená...

Dlhodobo zažitá predstava, že ženy kupujú iba červené autá  už dávno neplatí. Pôvodne preferovaná červená je až štvrtá najobľúbenejšia. V čom sa obe pohlavia výrazne líšia je výber typu motora podľa pohonnej hmoty. Ženy vsádzajú výrazne viac na benzín ako na naftu.

Z aktuálnych štatistík najväčšieho predajcu ojazdených automobilov na Slovensku AAA AUTO vyplýva, že najobľúbenejšou farbou slovenských motoristov bez rozdielu pohlavia je šedá, nasleduje čierna, modrá a červená. Preferencie žien a mužov sa rozchádzajú až pri piatej najobľúbenejšej farbe. Ženy volia bielu, muži striebornú.

„Celkom ma prekvapilo, že sa ženy a muži vo výbere farby tak zhodujú. Je vidieť, že obe pohlavia volia na prvom mieste praktickosť šedej farby, na ktorej nie sú tak viditeľné nečistoty, na druhom eleganciu a luxus, na treťom cenu, pretože modrá je u veľkého počtu áut farbou základnou. K voľbe červenej farby vedú ženy a mužov rozdielne popudy. Ženám sa hodí k oblečeniu a doplnkom. Muži si ju spájajú so športovou, dynamickou jazdou,“ komentuje generálna riaditeľka AAA Auto Karolína Topolová.

Iná štatistika pritom dokazuje, že mužov najviac zaujmú ženy v červených autách, konkrétne v autách značky BMW. U žien sú najzaujímavejší muži v čiernych pikapoch – minimálne v USA (žeby preto viedol Ford F-150 predaje?)

Štatistiky tiež ukazujú, že pri výbere jazdeného auta ženy utrácajú menej ako muži (v priemere o 410 eur – teda 5798 eur). Zároveň uprednostňujú benzínové motory pred naftovými. S tým súvisí aj vyhľadávanie áut s nižším počtom najazdených kilometrov. Ženy sa skrátka nechcú príliš trápiť technickým stavom auta a riskovať drahšie opravy. A že ženy nevedia nič o autách... Ďalšie veľké klišé?

Muži pri jazdených autách stále veria v silu dízlu, konkrétne vyberajú autá s motormi s objemom okolo 2 litrov (najmä koncernové 1,9 TDI a 2,0 TDI).

Nuž a aké autá si vyberajú ženy a muži? Obe pohlavia pri jazdených autách preferujú najviac Škodu Fabia a Škodu Octavia. Mužskú top 3 uzatvára VW Passat, u žien je až ôsmy. V desiatke najobľúbenejších áut žien sú aj Fiesta, či Polo, no spolu s Fabiou sú jedinými zástupcami malých áut. Aj ženy preferujú autá nižšej strednej a strednej triedy. Čoraz viac ale upriamujú pozornosť na modely SUV. 

Ak ste teda tej svojej dnes na Valentína kúpili malé červené autíčko, nemusíte to mať isté... Možno by bolo lepšie poslať ju s kamoškou do kina...  

 

 

jh
ZDROJ: AAA Auto

Komentáre k článku


Stream naživo