2017-01-01 04:45:00

VIDEO Volkswagen Golf R ničí na šprintoch veľké mená. Je totiž „trošku“ upravený

Viete ako je to s tuningom. Keď sú úpravy decentné, môžu pomôcť, keď je ich priveľa, sú skôr na smiech.

V prípade tohto Golfu R predchádzajúcej generácie môžeme hovoriť o vyváženom tuningu. Upravoval totiž najmä vnútornosti auta a dizajn ponechal takmer nedotknutý. I keď je vidieť, že je auto silnejšie, svoju náturu prezrádza navonok minimálne. Dokonca ani zvuk moderného „sleepera“ neprezrádza aká nálož je Podkapotou.

Majiteľovi vozidla benzínový dvojliter 2,0 TSI s výkonom 280 koní nestačil. Rozhodol sa jeho parametre zlepšiť. Nešiel ale cez chiptuning tohto motora, zvolil motor väčší, mnohými ospevovaný agregát s objemom 3,6 litra a so šesticou valcov usporiadaných do V od rovnakého výrobcu. Väčší motor okorenil dvojicou HGP R28 turbodúchadiel, celý motor od základu upravil a vo výsledku dosiahol maximálny výkon 745 koní (do 800 k) a krútiaci moment 925 Nm. Teda nie on, o úpravy sa postarala nemecká firma HGP, on jej za úpravy pekne zaplatil.

Silu vyladeného motora prenáša na všetky štyri kolesá posilnená 7-stupňová dvojspojka od Audi. Zmeny sa dotkli pochopiteľne aj bŕzd, štandardné by ubrzdiť rozbesnený super Golf ťažko zvládli (resp. iba zopár krát).

Automobil na šprinte poráža veľké mená automobilového priemyslu, a to bez zbytočného revu a prehnanej okázalosti. Podobné úpravy firma ponúka ako na šiestu, tak aj na siedmu generáciu modelu, a to už niekoľko rokov. Teraz si takto upravený Golf R môžete pozrieť v porovnaní s ďalšími športovými autami. 

Úpravca, ktorý má tuning na svedomí, nemecká firma HGP Turbo ponúka aj „ľahšiu“ verziu tuningu. Konkrétne tú istú VW 3,6 litrovú V6-tku s iba jedným turbom. Táto verzia disponuje "skromným" výkonom 530 koní a krútiacim momentom 700 Nm.

jh
ZDROJ: youtube.com, autoevo

Komentáre k článku


Stream naživo