2016-12-19 09:40:00
Genesis 80 mal premiéru
Genesis 80 mal premiéru v Južnej Kórei
Zdroj: Hyundai Motors Company

Genesis pritvrdzuje. O dizajn novej značky sa bude starať tvorca Bugatti Chiron

Navrhol dizajn Bugatti Chiron, teraz prechádza k novej značke Genesis, za ktorou stojí kórejský koncern Hyundai.

Dizajn je kľúč k úspechu. Uvedomuje si to nielen Mercedes, ale tiež Hyundai, konkrétne najmä jeho nová prémiová značka Genesis. Práve preto získala do svojich radov veľkú posilu. Bývalý dizajnér značky Bugatti Alexander „Saša“ Selipanov sa stane šéfom európskeho dizajnérskeho štúdia značky Genesis.

Saša vytvoril dychberúci koncept Bugatti Vision Gran Turismo a tiež dizajn nového hyperšportu značky Bugatti – modelu Chiron s výkonom 1500 koní.

Predtým tiež priložil ruku k dielu vo viacerých projektoch automobilky Volkswagen vrátane dizajnu Lamborghini Huracan v roku 2010.

„Som poctený, vydať sa na túto zaujímavú cestu. Šanca byť pri spustení luxusnej automobilovej značky je extrémne vzácna, rovnako tak stať sa súčasťou jej histórie,“ povedal Selipanov.

„So zvyšujúcimi sa očakávaniami a záujmom okolo značky Genesis sa už nemôžem dočkať toho, ako k veci prispejem svojimi schopnosťami a vášňou,“ dodáva.  

Zdroj: CarAdvice

Selipanov pritom nie je prvým veľkým menom spojeným so značkou Genesis. Jeho priamy nadriadený a šéf dizajnu značky Genesis je totiž Luc Donckerwolke. Donckerwolke za svoj život prešiel takmer všetkými značkami koncernu Volkswagen vrátane Škody (Octavia I...), Audi a naposledy Bentley. Od roku 2016 je hlavou dizajnu Genesis. Mimochodom, aj ďalší bývalý zamestnanec Bentley SangYup Lee v nedávnej minulosti zodpovedný za dizajn exteriéru a pokročilý dizajn modelov Bentley sa pridal na stranu Genesis.

Veľké mená dizajnu pod značkou Genesis sľubujú jediné – že Genesis berie vstup medzi elitu smrteľne vážne a že v blízkej budúcnosti môžeme očakávať zaujímavé novinky pod novou kórejskou značkou. Snáď sa chlapci pochlapia a nebudú len kopírovať svoje najlepšie počiny z nemeckého koncernu, ale posunú Genesis na vlastnú cestu. Majú to vo svojich rukách.

Zdroj: CarAdvice

 

 

jh
ZDROJ: Genesis

Komentáre k článku


Stream naživo