2016-11-28 11:25:00
Nová Honda Civic
Nová Honda Civic
Zdroj: Honda Motor Europe

Ženské auto roka 2016 – Honda zvíťazila v dvoch kategóriách

Porotu ankety Women’s World Car of the Year tvorí 17 zástupkýň zo 14 krajín sveta.

Honda tento rok očarila aj porotkyne a dvakrát bodovala. Získala dve ocenenia. Model Civic získal titul „rodinné vozidlo“ a model Jazz bol zvolený ako „najekonomickejšie vozidlo“. Nie je to jeho prvé ocenenie. Aj v roku 2014 získal model Jazz titul v tej istej kategórii.

Táto celosvetová automobilová anketa, ktorá sa tento rok konala už po siedmy krát a organizuje ju novozélandský magazín Women’s World. Je jediná svojho druhu, v ktorej o výsledkoch rozhodujú výhradne automobilové novinárky. Značka Honda učarovala vodičkám na celom svete. Nečudo, že si aj v ankete Women’s World Car of the Year odniesla víťazstvo hneď v dvoch kategóriách. Japonská značka zvíťazila ako jediná vo viacerých kategóriách.

Hlasovanie o víťazovi ankety Women’s Car of the Year má prísne pravidlá. Každá členka globálnej poroty predkladá svoje osobné nominácie. Do tohtoročnej ankety prihlásilo 17 porotkýň zo 14 krajín 294 vozidiel. Následne je z nominovaných vozidiel vytvorený užší výber 32 vozidiel v šiestich rôznych kategóriách. Porotu tvoria uznávané automobilové novinárky, ktoré volia v tajnej voľbe.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Sandra Hughes, riaditeľka marketingu a správy automobilových produktov spoločnosti Honda Motor Europe, uviedla: „Úspech v týchto dvoch kategóriách ankety Women’s World Car of the Year ukazuje, že automobily Honda spĺňajú očakávania žien na celom svete. Teší nás najmä podpora modelu Civic, ktorá je dôležitým predpokladom pre uvedenie nového hatchbacku, ktoré je plánované v Európe začiatkom roku 2017.“

Zdroj: Honda Motor Europe

Na to sa tešíme nuž aj my. Predstavenie novinky bude vo februári 2017 a naša redakcia by mala mať na ňom zastúpenie.

Jozef Vydra
ZDROJ: Honda

Komentáre k článku


Stream naživo