2016-11-12 04:50:00
5 výnimočných modelov Ferrari
5 výnimočných modelov Ferrari na jednom okruhu

Keď sa stretne päť najvýnimočnejších Ferrari na jednom okruhu, je na čo pozerať

Jay Leno, americký moderátor a milovník automobilov dotiahol na jeden okruh to najlepšie od Ferrari za ostatných 30 rokov.

História automobilky Ferrari je plná mimoriadnych modelov. Nečudo, veď viac než storočie sa značka venuje práve výrobe najlepších áut na svete. Povedať teda, že sa vám podarilo postaviť najlepšie modely značky Ferrari na jeden okruh môže vyvolávať rôzne pocity. Najmä, ak sa rozhodnete vybrať z bohatej histórie päť automobilov. Pretože päť určite nestačí a navyše, ktorých 5?

Keď však zúžite výber na najlepšie superšporty od Ferrari, výber je predsa len ľahší. David Lee, jeden z najznámejších zberateľov automobilov značky Ferrari má na otázku ktorých 5 jasnú odpoveď. Jeho výber modernej klasiky začína na vôbec prvom aute značky Ferrari, ktoré sa považuje za superšport: Ferrari 288 GTO.

Výber pokračuje pri Ferrari F40 z roku 1990, Ferrari F50 z roku 1995, Ferrari Enzo z roku 2003 a Ferrar LaFerrari z roku 2014. Celkovo tak David Lee poskytol pre magazín Garage Jaya Lena autá v hodnote takmer 12 miliónov dolárov.

To vysvetľuje prečo sa na okruhu nepálili gumy, ale jazdilo sa pekne pomaličky vo vláčiku... Vidieť tieto autá po kope je skutočne unikátne.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo