2016-11-07 13:25:00
Škoda Kodiaq coupe
Škoda Kodiaq coupe
Zdroj: theopiluschin.com

FOTO: Takto bude vyzerať Kodiaq kupé. Športové krivky, ktoré si pýtajú verziu RS

Už dlhšie sa vie, že Škoda by veľmi chcela uviesť aj športové kupé v segmente crossoverov. Tzv. SUV kupé by malo vyzerať takto.

Kupé, či skôr SUV Grand Coupe je novodobý karosársky variant, ktorý využívajú viaceré automobilky na čele s prémiovými značkami ako BMW a Mercedes (BMW X6, X4; Mercedes GLC coupe, GLE coupe). Cieľom je z  obyčajného praktického a „krabicového“ SUV s maximálnym úložným priestorom urobiť emocionálnejšie pôsobiace auto so športovejším charakterom.

Automobilka Škoda uvažovala o takomto variante niekoľko rokov. Pred istým časom potvrdila, že takýto automobil bude figorovať v modelovom portfóliu značky v Číne. Vedenie značky sa ale vyjadrilo, že nemôžu taký „materiál“ nechať len pre čínskeho zákazníka a nakoniec padlo definitívne rozhodnutie, že Kodiaq coupe (ako ho zatiaľ nazývame) bude a bude čoskoro. Zatiaľ nie sú známe väčšie podrobnosti, keďže automobilka na jeho výrobu v súčasnosti nemá voľné kapacity. Preto nemožno čakať, že takýto variant príde na trh v nasledujúcich mesiacoch, predtým sa dočkáme skôr príchodu novej generácie modelu Yeti, než Kodiaqu s prudšie zrezanou strechou.

Nad dizajnom nového modelu sa medzičasom zamyslel majster Photoshopu, nezávislý dizajnér Theopiluschin. Jeho dizajn je nielenže zaujímavý, z nášho pohľadu má blízko k finálnej podobe modelu, tak ako to pri Theopilusovi býva zvykom. Pozrite si ho a dajte nám vedieť v komentári, čo si o tomto návrhu myslíte.

Model Kodiaq kupé by sa mohol stať najemotívnejším a zároveň športovo najlepšie pôsobiacim modelom značky. Prišiel by o kus svojej praktickosti aj o možnosť 7 miestneho usporiadania. Návrh od nezávislého dizajnéra si ale doslova pýta športový variant RS. Takýto model so silným motorom a prípadne pohonom všetkých štyroch kolies by mohol Škodu katapultovať do úplne nových dimenzií.

Zdroj: theopiluschin.com

jh
ZDROJ: theopiluschin

Komentáre k článku


Stream naživo