2016-11-03 13:20:00
Opel/Vauxhall autá pre britskú
Opel/Vauxhall autá pre britskú políciu v novom závode v meste Luton
Zdroj: Opel/Vauxhall

Opel postavil závod na produkciu policajných áut. Lebo ich je málo?!

Britský Opel, teda v preklade Vauxhall postavil závod na produkciu výhradne áut pre políciu.

Automobilka Opel, ktorá v Británii funguje pod tradičným menom Vauxhall spustila produkciu v závode, v ktorom sa špecializujú výhradne na autá pre tamojšiu políciu. Ročne dokáže závod vyprodukovať 2500 automobilov všetkých veľkostí a špecifikácií. Fabrika je zodpovedná za prerobenie klasických automobilov na automobily vhodné pre potreby záchranných zložiek, je tiež zodpovedná za dôkladné testovanie takýchto úprav a automobilov a tiež za prípadný ďalší predaj automobilov vyradených zo služieb štátu. Fabrika sa nachádza v meste Luton neďaleko Londýna.

Automobilka do mesta priviezla 50 nových pracovných miest. Nejde pritom o jedinú fabriku špecializovanú práve na úpravu automobilov pre políciu, no ide o najväčší závod svojho druhu. Vauxhall mal takýto závod aj predtým, bol však menší a menej špecializovaný.

Závod upravuje autá od malej Corsy, cez Astru, Insigniu, Mokku až po dodávky Combo, Movano a Vivaro. Všetky autá po úprave vo fabrike spĺňajú požiadavky kladené na takéto automobily štátnymi zložkami a sú pripravené slúžiť svojmu účelu. Vzhľadom na množstvo takýchto automobilov, ktoré každoročne objednáva polícia bol takýto krok nevyhnutný.

Možnože by sa takáto fabrika uplatnila aj u nás, ba čo viac, mohla by byť ešte väčšia. Lebo u nás motorizovaných policajtov nikdy nie je dosť.

jh
ZDROJ: Opel

Komentáre k článku


Stream naživo