2016-11-01 04:15:00
Rolls Royce Phantom
Rolls Royce Phantom
Zdroj: Ján Hargaš

Neuveriteľné: za evidenčné číslo auta zaplatil 8 miliónov eur! Ako je to možné?

Ako je vôbec možné zaplatiť za evidenčné číslo automobilu toľké peniaze? Je to výnimočné číslo.

Na Slovensku môžete nájsť množstvo automobilov, ktoré majú tzv. zlaté evidenčné čísla, teda tabuľky so špeciálnymi voliteľnými číslami a písmenami. Ročne sa na Slovensku vydajú tisíce voliteľných TEČ. Niekedy stačí len určitá zaujímavá kombinácia čísel, inokedy si majiteľ vozidla zvolí špeciálne znaky.

V Spojených arabských emirátoch ale možnosť voľby špeciálnych evidenčných čísel dotiahli k dokonalosti. Už niekoľko rokov si totiž môžete vydražiť evidenčné čísla s jednomiestnym číslom. A práve za tie sú obyvatelia emirátov ochotní zaplatiť najviac. Pokojne aj viac ako 8 miliónov eur (33 miliónov durhamov).

Balwinder Sahni, dubajský developer to nedávno urobil. Za dubajskú značku s číslom 5 zaplatil neuveriteľných 33 miliónov durhamov, teda v prepočte 8,17 milióna eur, resp takmer 9 miliónov dolárov.

Nebola to pritom jeho prvá podobná investícia. Pred pár rokmi zaplatil 24,5 milióna durhamov (6,07 milióna eur) za číslo 9.

Balwinder Sahni, ktorý sám seba označuje ako jednoduchého muža, pritom nie je rekordér. Rekord patrí podnikateľovi z Abú Dabí so sumou 12,8 milióna eur za EČV.

Zdroj: CNN
 

Jednomiestne evidenčné čísla aktuálne zdobia Sahniho dva automobily značky Rolls Royce. Sahni nerozumie, prečo ho mnohí ľudia za jeho činy odsudzujú. Tvrdí, že vzhľadom na to, že Emiráty nemajú dane, toto je pre neho cesta ako Dubaju vrátiť požičané a prispieť tak na chod štátu, ktorý mu umožnil zbohatnúť. Verí, že peniaze pôjdu do infraštruktúry, či na charitu.

Nevylučuje, že v budúcnosti si pre svoju flotilu automobilov kúpi ďalšie výnimočné evidenčné číslo. Vraví, že keď človek tvrdo pracuje, mal by sa odmeňovať a aj toto je spôsob. 

jh
ZDROJ: CNN

Komentáre k článku


Stream naživo