2016-10-21 16:30:00
Renault Mégane
Renault Mégane
Zdroj: youtube.com

VIDEO: Tento vodič má neuveriteľné schopnosti. Alebo ohromné šťastie?

Že jazdy zákrutami driftom na suchu nie sú pre autá s predným náhonom? Tak sa dobre pozerajte.

Vodič požičaného automobilu Mégane RS na okruhu Nurburgring preukázal alebo veľkú dávku zručnosti, alebo kusisko šťastia, prípadne niečo medzitým.

Incident, ktorý sa odohral pred niekoľkými dňami na okruhu Nurburgring v Nemecku zaujal mnoho divákov. Dôvod je jednoduchý, vidieť takýto drift s automobilom s predným náhonom v slede náročných zákrut nie je práve bežné.

Dostať šmyk s prednokolkou je ľahké, urobiť ho cielene tiež. Dokonca i „vystrčiť“ zadok zo zákruty sa dá. Avšak udržať pretáčavý šmyk s predným pohonom a ešte pritom nasmerovať auto medzi obrubníky na tomto suchom úseku okruhu zvaného Zelené peklo, to už patrí medzi zložité činnosti. I keď ako naznačuje video, aj toto môže zvládnuť vodič bez profesionálnych pretekárskych skúseností, kus umu to ale vyžaduje.

Na prvý pohľad by ste mohli usudzovať, že vodič dokonca mienil kombináciu zákrut prejsť šmykom a cieľ ku svojej spokojnosti dosiahol. Až druhý pohľad odhalí, že nebolo cieľom vodiča prejsť zákruty takto. Bolo to východisko z núdze, ktoré vyšlo „na parádu.“

Mégane RS totiž v ľavotočivej zákrute dostal šmyk, ktorý mohol skončiť tvrdým nárazom do zvodidiel, ak by sa šoférovi nepodarilo otočiť auto do druhého smeru. Či už sa na to pozeráme z akéhokoľvek pohľadu, video stojí za pozretie.

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo