2016-10-14 04:10:00
Volkswagen Passat po
Volkswagen Passat po

VIDEO: Z vraku zánovné auto? TAKTO vás podvodník obabre o tisíce eur!

Podvodníkom stačí doslova pár eur na to, aby vám predali auto s dvojnásobným počtom kilometrov za dvojnásobnú cenu.

Opakujeme to pri každej príležitosti, ale aj tak márne. Ľudia chcú veriť, že práve TO ich vyhliadnuté a vysnívané auto je kauf roka. Že je skutočne po staršom pánovi, ktorý veľa nejazdil. Že bolo garážované, nikdy nebúrané a že má za tých X rokov najazdených iba niekoľko kilometrov. Každý deň sa na Slovensku a v okolitých štátoch predajú desiatky automobilov, ktoré majú za sebou omnoho viac kilometrov a omnoho horšiu „servisnú históriu“ ako tvrdia ich predajcovia/majitelia.

Preto sme sa v spolupráci s poradenskou firmou v oblasti kúpy jazdených áut Auto-Maklér.sk rozhodli ukázať vám, ako málo stačí na to, aby sa niekto obohatil na váš úkor. Ako málo stačí na to, aby sa zo starého vraku vozidla so státisícmi kilometrov stalo zánovné auto v TOP stave s výbornou servisnou históriou a s minimom kilometrov.

Video, ktoré si môžete v nasledujúcich chvíľach pozrieť vzniklo preto, aby sa konečne zobudili všetci tí, ktorí veria, ale nepreveria. Video nevzniklo preto, aby sa na predaji auta, ktoré uvidíte niekto obohatil. Vzniklo pre dokumentáciu súčasného stavu, keď po našich cestách jazdí viac než 1 milión áut so stočeným odometrom. Vzniklo, aby vás upozornilo na vysoké riziko podvodu pri kúpe jazdeného auta a to aj v situácii, že vyzerá skoro ako nové.

Zopakujeme to znovu. Ak sa v autách nevyznáte, ak nepatríte medzi tých, ktorí už roky kupujú a predávajú autá, medzi tých, ktorí dobre vedia kam sa pozrieť a čo hľadať, aby sa vyhli strate peňazí, nekupujte jazdené auto sami. Zoberte si na pomoc odborníka, človeka, ktorý toto všetko vie, ktorý sa tomu venuje a ktorý vám bude vedieť poradiť a bude vás vedieť sklamať – pretože to auto, ktoré má dobrú cenu a výborne vyzerá v skutočnosti také dobré väčšinou nie je. Či už využijete služby známeho servisáka, kamaráta (ktorý ale nie je typ: všetko vie, všade bol) alebo profesionálnu službu zameranú na pomoc pri kúpe jazdenky, je to jedno. Hlavne si dajte poradiť a pamätajte na to, že výber jazdeného auta nie je taký ľahký ako zájsť do supermarketu a kúpiť si tam sladkosť. Zaberie to jednoducho viac času a námahy.

Ak nikoho, kto by vám bol ochotný poradiť a pozrel si s vami niekoľko áut nemáte, takéhoto človeka si môžete objednať. Platenú pomoc pri kúpe jazdenky poskytujú rôzne spoločnosti i jednotlivci. Tých pár eur, ktoré na pomocníka miniete sa vám môžu nielen oplatiť, ale aj vrátiť.

Video, ktoré uvidíte poukazuje, že niektoré úpravy „vybývaného“ automobilu s cieľom úmyselne oklamať budúceho kupujúceho a obohatiť sa na jeho úkor, vôbec nie sú zložité a ich cena sa podvodníkovi niekoľkonásobne vráti. Uvidíte, že aj leštenie, vysatie, umytie, výmena niekoľkých lacných dielov v interiéri, úprava svetiel a niekoľko ďalších lacných riešení môžu zmeniť vzhľad automobilu tak, aby podvodník mohol navýšiť cenu a zarobiť na vás o pár tisíc eur viac než by zarobil v prípade, že by auto nechal v pôvodom stave s pôvodnými kilometrami. Už len umyť auto jeho vizáž úplne mení.

Samozrejme, existuje množstvo náročnejších praktík, ktoré cenu podvodu zvyšujú a ktoré podvodníci uplatňujú v prípade potenciálne ešte výhodnejšieho predaja – napríklad pri predaji havarovaného auta, či pri predaji vozidla pozliepaného z viacerých vrakov. Pre ilustráciu ale úplne postačuje to, čo uvidíte vo videu.

PS: Video pôsobí ako dokumentácia niektorých praktík podvodníkov, nie je jeho cieľom inšpirovať k podvodu. Jeho úlohou je varovať. K nelegálnym zásahom do automobilu reálne nedošlo a stav automobilu bol úmyselne zhoršený pre filmárske účely.

 

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo