2016-09-21 04:55:00
Závora to neprežila
Závora to neprežila

VIDEO: Takto sa otvárajú závory v Rusku. Keď máš Land Cruiser, môžeš čo chceš?

Čo spravíte, keď sa vám do cesty postaví závora a nutnosť platby? Zaplatíte? A čo ak sa vám platba nepáči?

Krajiny (ako naša), kde namiesto spravodlivých zákonov platí právo silnejšieho, drzejšieho a toho, kto má lepšie známosti, ponúkajú aj takéto videozáznamy. Videozáznamy pri ktorých nie je jasné, kto je väčší vinník a tiež videozáznamy, ktoré ubolenej spravodlivosti k ničomu neslúžia – lebo ako sa hovorí – skutok sa nestal.

Ešte v apríli v obci Vsevolozhsk neďaleko Petrohradu prišlo k incidentu, pri ktorom spolujazdec čierneho automobilu Land Cruiser otvoril rampu na kontrolovanom prejazde ručne-stručne. Aj keď k vozidlu po chvíli čakania prišiel strážnik prejazdu, s vysvetlením nepochodil a po chvíli utekal späť do svojej búdky pravdepodobne zavolať políciu. Medzitým spolujazdec nasadol do auta a to už bez „mýta“ prešlo ďalej. Nasledovalo ho ďalšie SUV značky Hyundai.

Nie je jasné, či išlo o rampu oddeľujúcu platené parkovisko od sídliska, alebo si rampu zriadil samozvaný vládca územia a rozhodol sa tak zdaniť ostatných obyvateľov obce.

Z videa vyplývajú dve veci: že ide o pravdepodobne najjednoduchšie prekonateľnú závoru na svete, ktorá pevnosťou pripomína skôr rolku toaletného papiera, než reálnu zábranu (alebo že by bol Rus taký silák?). Navyše sa zdá, že ak by vodič Toyoty chcel, ľahko by závoru prekonal aj obchádzkou cez chodník.

Tak či onak muža, ktorý poškodil rampu ešte stále nenašli a údajne stále hľadajú...

jh
ZDROJ: YouTube

Komentáre k článku


Stream naživo