2016-09-18 04:30:00

VIDEO: Smutný T-REX účinkuje v reklame Audi a je geniálny. Toto musíte vidieť!

Audi sa podarilo stvoriť najľudskejšieho dinosaura, akého ste kedy videli. T-REX má charakter.

A depresiu. Audi sa môže pýšiť reklamou, ktorú za tri dni od uvedenia videlo cez 600-tisíc divákov a šíri sa internetom ako video o šteklivom mačiatku. Dôvodom je dinosaurus, najväčší predátor svojho času Tyranosaurus Rex.

Nejde pritom prvoplánovo o paródiu, dinosaurus z reklamy na Audi má viac charakteru ako všetky doterajšie zobrazenia tohto 65miliónov rokov vyhynuvšieho jaštera.

T-REX má totiž depresiu. Do dnešného sveta akosi nepatrí a môžu za to jeho maličké rúčky. Namiesto toho, aby desil ľudí, je im pre zábavu. Necíti sa dobre, cíti sa osamelý, pretože s takými malými ručičkami naozaj nič nemôže. Dokonca ani šport mu nerobí dobre. Už sa mu zdá, že sa veci nikdy nezlepšia, keď na ulici zbadá auto. Auto schopné automatického riadenia. Náhle nevadí, že má krátke pazúry a nedočiahne na volant, aj tak sa môže voziť a konečne sa cíti dobre.

Reklama prináša do neprestajne skloňovanej tematiky autonómnych automobilov nový vietor. I keď je isté, že vozidlá vybavené autopilotom sú našou budúcnosťou, verejnosť tento fakt neprijíma až s takým nadšením. Nielen preto, že vďaka automatickému riadeniu prídu milióny ľudí o prácu (vodiči kamiónov, autobusov, taxikári...), ale aj pre jednoduchú nedôveru v nové veci a fakt, že to najzábavnejšie na automobiloch by mali znárodniť počítače.

Avšak pre takého dinosaura s krátkymi rúčkami môže autonómne riadené vozidlo otvoriť dvere, do ktorých sa nikdy nevmestil. Metafora, ktorá môže myšlienku na autonómne autá odraziť v novom pozitívnom svetle. Lebo autonómne autá nás nemusia obmedzovať, môžu nás dopĺňať. Aspoň podľa Audi.

Pre tvorcov videa bolo najťažšie dosiahnuť, aby dinosaurus vyzeral smutne. Jednoducho nemali veľa ciest ako preniesť emócie na tvár jaštera bez toho, aby to nepôsobilo smiešne. I tak je video milé a vtipné, no nie prvoplánovo preto, že hlavnú úlohu hrá krátkoruký jašter vsadený do súčasnosti. Ale preto, lebo doňho tvorcovia preniesli ľudskosť.

jh
ZDROJ: Audi

Komentáre k článku


Stream naživo