2016-08-26 04:30:00
Motocykel vs Audi
Motocykel vs Audi

VIDEO: Motocykel vletel do križovatky. Vodič Audi ho nevidel. Takto skončili!

Silný motocykel v rukách 19-ročného mladíka v kombinácii s nepozornosťou vodiča osobného auta skončila takto.

61-ročný vodič červeného Audi staršieho ročníka nedal prednosť v jazde motocyklu a spôsobil vážnu nehodu. Motocykel viedol 19-ročný mladík, za ním sedelo iba 17-ročné dievča. Dievča následkom zranení podľahlo.

Nehoda, ktorá sa odohrala 20. augusta tohto roku neďaleko bieloruského mesta Polatsk vo Vitebskej oblasti pripomína aký krehký je život motocyklistu a ako málo stačí na to, aby zábavná jazda skončila na cintoríne.

Mladý motocyklista prichádzal na križovatku vysokou rýchlosťou. Na križovatke stálo vozidlo značky Audi, ďalší dvaja motocyklisti prichádzajúci z vedľajšej cesty a ešte automobil stojaci za nimi. Vodič Audi odbočoval vľavo. Šiel na vec pomaly, všímal si najmä motocyklistov stojacich po jeho ľavej ruke čakajúcich na okamih, keď odbočí. Do očí mu svietilo slnko. Prešiel len zopár metrov, keď na scénu náhle priletel motocykel a nabúral do prednej časti starého Audi. Náraz posádku motocykla i motorku vymrštil do vzduchu. Sila nárazu doslova katapultovala mladú ženu sediacu za vodičom motorky niekoľko desiatok metrov ďalej. Dievča síce malo helmu, no po náraze upadlo do bezvedomia.

Privolané záchranné zložky previezli posádku motocykla s vážnymi zraneniami do nemocnice. Aj napriek snaženiu lekárov dievča na druhý deň zomrelo.

Na vine je jednoznačne vodič červeného Audi. Jednoducho nedal prednosť v jazde motocyklu pri odbočovaní vľavo. Pravdou síce je, že motorkár pred križovatkou nezvýšil opatrnosť a šiel skutočne rýchlo, vinník je jasný.

Vodič automobilu si môže do konca života vyčítať čo spravil, môže si tisíc ráz premietať, čo sa stalo, no už s tým nespraví nič. Problém je, že takáto neohľaduplná jazda zo strany motorkára a spoliehanie sa na ostatných účastníkov premávky že „ma predsa vidia“ je znakom nerozvážnosti, no najmä neskúsenosti. Doplatil na to nielen on, najmä jeho spolujazdkyňa.

Motocyklista, ale aj cyklista a tiež každý jeden účastník premávky musí na cestách predpokladať, že sa ho môže hocikedy niekto pokúsiť ohroziť/zabiť. Motorkárska sezóna je v plnom prúde, slnko láka von, no milí vodiči (či v jednej stope, či v dvoch) nezabúdajte sa spoliehať iba na vlastné schopnosti a očakávať najhoršie. Inak je takýto incident len otázkou času.

Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre slabšie povahy a osoby mladšie ako 18 rokov. Musíme však uznať, že video veľmi názorne až kruto vykresľuje, čo sa stane, ak mladí sadnú na motorku bez rozvahy a môže mať výchovno-odstrašujúci účinok.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo