2016-07-26 04:15:00
Dacia Duster vs Lexus
Dacia Duster vs Lexus RX

VIDEO Ponáhľať sa mestom vám nemusí vyjsť. Nikdy neviete na akého blbca narazíte!

Tam, kde sa stretnú dvaja blbci nevyhráva nikto. Väčšinou to skončí boľačkami.

Video, ktoré z pochopiteľných dôvodov pochádza z Ruska – lebo v Rusku má palubnú kameru úplne každý, zachytáva nehodu dvoch SUV. V tomto nerovnom súboji sa proti sebe stretli Lexus RX a Dacia Duster. Nerovný to bol súboj aj z hľadiska zavinenia. Kým jeden z vodičov sa príliš ponáhľal, druhý sa príliš nepozeral a odbočoval na nevhodnom mieste.

Z videa to vyzerá tak, že čierny Lexus prešiel vyššou rýchlosťou okolo Volva XC90 a v priebežnom pruhu vchádzal do križovatky. V tom mu ale cestu skrížila strieborná Dacia Duster (Renault Duster).

Vodič Dustera síce tesne pred svojim manévrom aktivoval znamenie o zmene smeru jazdy, no rýchlejšie idúci šofér Lexusu už nestihol zareagovať.

Na celej situácii je najzaujímavejšia práve pozícia Dustera v čase odbočovania. Naozaj sa snažil odbočiť cez dva pruhy? „Väčšiu“ vinu by však mohol mať aj vodič SUV značky Lexus. Ten očividne prechádzal mestom rýchlejšie než ostatní, ale mohol tiež predbiehať cez odbočovací pruh. Z videa (a z vodorovného značenia) to ale vyzerá tak, že pruh v ktorom jazdil Duster bol v priamom smere. Ak to vidíte inak, napíšte do diskusie.

Isté je, že ponáhľať sa mestom a jazdiť bez priestorovej rezervy môže vyjsť tisíckrát, ale raz to vyjsť nemusí a karambol bude na svete. 

jh
ZDROJ: YouTube

Komentáre k článku


Stream naživo