2016-06-20 19:15:00
Cortege limo a SUV
Cortege limo a SUV
Zdroj: drom.ru

Putinova limuzína Cortege: sedan a SUV! Aj pre „obyčajných“ ruských oligarchov

Budúca „pravá ruská štátna limuzína“ Kortezh alebo Cortege naberá reálne kontúry.

I keď nespochybňujeme tvrdenie, že nová vládna limuzína a limuzína samotného prezidenta najväčšej krajiny na svete Vladimira Putina bude ruská, vyrobená Rusmi pre Rusov, predsa len sa nám zdá, že sme tvary týchto vozidiel už niekde videli.

Keby nebol problém s časom, ktorý sa nedá vysvetliť rôznosťou v časových pásmach, určite by sme nenamietali nič proti tvrdeniu, že to „oni“ na Západe sa inšpirovali dizajnom a celkovou formou vozidiel z Británie a že v Rusku mali tento dizajn skôr. Lenže predsa len... automobily ako Range Rover, Jaguar F-PACE, Rolls Royce Phantom, či Bentley Bentayga boli skôr ako variácie štátnej limuzíny Kortezh.

Už v apríli tohto roku na web unikli patentové skice limuzíny a SUV, ktoré mali v sebe niečo imperiálne britské, teraz sa na internet dostali fotografie pravdepodobne prototypu jednej z verzií ruského luxusného automobilu pre vládne špičky v karosárskej úprave SUV. Podobnosť s Bentley Bentayga je náhodná a koniec koncov pochopiteľná: veď ako urobíte luxusné SUV, aby sa nepodobalo na iné luxusné SUV?

Či už sa podobajú alebo nie, či už sa spomenuté značky budú s ruskou vládou súdiť, alebo nie a či už vo finálnej podobe autá vizáž trošku zmenia – alebo nie, isté je, že nová éra vládnych limuzín podľa požiadaviek prezidenta Putina prichádza. Prvý automobil pod ktorý sa podpísali viaceré automobilové výskumné inštitúty a strediská v Rusku by mal zísť z výrobnej linky budúci rok. Prvý kus bude určený práve prezidentovi Ruska, ďalšie budú určené pre najvyšších ruských vládnych predstaviteľov, no šancu kúpiť si auto ako má Putin dostanú aj bežní ruskí občania, možný je dokonca aj vývoz na ďalšie trhy. I tu šípime problém s cenovkou týchto automobilov a očakávame, že auto si zakúpia jedine oligarchovia blízki prezidentovi.

Mimochodom, do vývoja bolo prizvané aj Porsche, ktoré sa stará o motorizácie. Podkapotou vládnej limuzíny sa očakávajú motory V8 a V12. Azda to môže vysvetliť jemný nemecký, priam „maybachovský“ závan v dizajne zadnej časti limuzíny...

Musíme však uznať, že takýto štýl kopírovania a využívania západného know-how spĺňa parametre zadania: auto musí byť ruské. Nakoniec, bude sa vyrábať v Rusku? Bude! A že sa Rusi v automobilizme už desaťročia riadia tým, že najlepší vývoj je „skopíruj a kúp“ dokazujú aj tieto automobily.

jh
ZDROJ: carscoops, drom.ru

Komentáre k článku


Stream naživo