2016-06-11 04:45:00
Svetový rekord
Svetový rekord

VIDEO Najrýchlejšia jazda motorkára akú ste videli. Toto nie je zrýchlené!

Prechádzať cez úzke cestičky a dedinky priemernou rýchlosťou 215 km/h? To chce neuveriteľné schopnosti.

Ale nemajte obavy, teraz nepíšeme o najbrutálnejšom cestnom pirátovi na svete. Píšeme o motocyklovom pretekárovi, ktorý má buď „gule z ocele“ alebo má nadľudské schopnosti alebo obe naraz. Michael Dunlop už 12-krát vyhral preteky na ostrove Man a tentoraz okrem víťazstva získal aj rekord. Stal sa prvým pretekárom vôbec, ktorý dokázal na podujatí Isle of Man TT zájsť jedno kolo extrémne nebezpečného okruhu na ostrove za menej než 17-minút.

Okruh s dĺžkou vyše 60 kilometrov vedie okolo ostrova Man cez dedinky, cez úzke cestičky medzi obcami, všade naokolo sú kamenné múry, fanúšikovia a tak je jedinou ochranou pred rýchlou smrťou len helma a pretekárska kombinéza/výstroj plus nejaké tie balíky sena...

Dunlop tento okruh prešiel za 16 minút 58 sekúnd, jeho priemerná rýchlosť bola takmer 215 km/h – tú pritom dosiahol hneď v prvom kole, teda z pevného štartu. Jeho najrýchlejšie kolo nájdete nižšie. Podľa nás ide o pravdepodobne najrýchlejších sedemnásť minút v živote každého motoristického fanúšika. Miestami vám bude záznam pripadať ako zrýchlený, ale nie je to tak. A ak vám zo sledovania tejto jazdy príde zle, určite nebudete jediní. 

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo