2016-06-01 04:30:00
Prechádzal sa po diaľnici
Prechádzal sa po diaľnici pri reťazovej nehode

VIDEO: Vodiča takmer rozdrvil kamión pri reťazovej nehode v hmle

Vystúpiť z auta pri reťazovej nehode na diaľnici, alebo zostať vo svojom vozidle?

Vodič čierneho sedanu vystúpil z vozidla potom, čo sa v hmle len tesne vyhol kamiónu stojacemu na diaľnici. Hustá hmla spôsobila na frekventovanej diaľnici reťazovú nehodu. Vozidlá, ktoré havarovali, či sa tomu len tesne vyhli a zostali stáť na diaľnici, mohli očakávať, že do nich zozadu nabúrajú ďalšie automobily a kamióny prichádzajúce na miesto incidentu.  

A presne to sa aj stalo. Kamionista už nestihol zabrzdiť pred stojacimi vozidlami a prešiel cez miesto, kde iba sekundu predtým stál vodič čierneho sedanu. Ten si blížiace sa nebezpečenstvo v poslednej chvíli všimol a poza svoje auto ušiel do bezpečia. Ani po tomto incidente sa nepokúšal opustiť diaľnicu. Svoje rozhodnutie zmenil po tom, čo do vozidla, v ktorom bola umiestnená palubná kamera nabúralo ďalšie.

Kým v obdobnej reťazovej nehode spôsobenej takisto hmlou v Slovinsku sa posádky automobilov snažili čo najrýchlejšie dostať z diaľnice a vyliezali na zráz za zvodidlami, posádky áut pri tejto nehode radšej zostali vo svojich autách. Nuž ak by do nich zozadu vpálil kamión, ani bezpečnostná klietka vozidla by ich neochránila. Správanie vodiča čierneho sedanu je najnebezpečnejšie. Ponevierať sa pomedzi autá pri stále hroziacej kolízii s ďalšími prichádzajúcimi vozidlami nie je rozumné a vodič na to takmer doplatil. Mimochodom, neustávajúci tón v celom videu je pravdepodobne klaksón kamióna, ktorého šofér sa tak snažil varovať prichádzajúcich pred hroziacim nebezpečenstvom. 

jh
ZDROJ: RawLeak

Komentáre k článku


Stream naživo